Connect with us

Ştiri din Sălaj

Poliţiştii sălăjeni au anulat şase permise de port armă şi au întocmit peste 30 de dosare penale


În primele cinci luni ale anului, poliţiştii de la Biroul Arme Explozivi și Substanțe Periculoase Sălaj au efectuat zeci de controale la persoane fizice şi juridice autorizate să deţină şi să folosească arme şi muniţie, dar şi la mai multe fonduri cinegetice. Cu această ocazie, au fost stabilite mai multe sancţiuni, dar au fost întocmite şi dosare penale


În acest sector s-au desfăşurat activităţi în cadrul acţiunilor declanşate la nivel naţional, cu un accent deosebit pe respectarea legalităţii deţinerii şi utilizării armelor, muniţiilor şi a operaţiunilor cu obiecte pirotehnice.

Astfel, în primele cinci luni ale acestui an (1 ianuarie-31 mai a.c.), poliţiştii de la structura de profil au efectuat 68 de controale la persoane fizice autorizate să deţină şi să folosească arme şi muniţie, 14 la persoane juridice şi 14 controale pe fondurile cinegetice.

Activităţile desfăşurate s-au concretizat în înregistrarea a 30 de dosare penale, în care au fost cercetate 52 de infracţiuni din domeniul armelor şi substanţelor periculoase.

De asemenea, au fost indisponibilizate 17 de arme letale/neletale, 1.831 bucăţi muniţie şi 100 de grame praf de puşcă. Alte trei arme au fost indisponibilizate de poliţişti şi 44 bucăţi articole pirotehnice, ca urmare a efectuării unui număr de cinci percheziţii domiciliare la persoane bănuite că deţin arme şi muniţie ilegal.

Pe linia substanţelor periculoase, oamenii legii au efectuat 54 de controale la societăţile comerciale autorizate să deţină şi să comercializeze produse de protecţia plantelor, ocazie cu care a fost indisponibilizată cantitatea de 251,2 Kg deşeuri periculoase şi au fost întocmite şapte dosare penale.

Totodată, au fost eliberate 103 autorizaţii de procurare arme letale/neletale şi 30 de premise de port armă. Ca urmare a nerespectării prevederilor legale în domeniul armelor au fost anulate şase premise de port armă.

Pentru mai multe informații în domeniul armelor și munițiilor, ce interesați pot accesa siteul inspectoratului, la rubrica Utile – Acte necesare pentru arme și muniții, sau la Biroul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, din cadrul inspectoratului.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Ştiri din Sălaj