Connect with us

Pescuit și Vânătoare

Mai mulţi sălăjeni au fost prinşi la pescuit în perioada de prohibiţie


În urma unei acţiuni de prevenire şi combatere a faptelor antisociale la regimul piscicol, jandarmii sălăjeni au depistat cinci persoane de sex masculin care pescuiau în zona bălţilor de pe raza comunei Sărmăşag


Sâmbătă, 02 iunie, în urma unei acţiuni de prevenire şi combatere a faptelor antisociale la regimul piscicol, pe raza judeţului Sălaj, mai mulţi bărbaţi au fost surprinşi la pescuit în perioada de prohibiţie în zona bălţilor de pe raza comunei Sărmăşag.

Conform unui comunicat al Jandarmeriei Sălaj, cinci sălăjeni cu vârste cuprinse între 28 şi 60 de ani, domiciliaţi în comunele Bobota, Supur şi Sărmăşag, au fost sancţionaţi contravenţional pentru pescuit în perioada de prohibiţie, faptă prevăzută de Art. 59, lit. „f” din O.U.G. nr. 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura.

Întreaga cantitate de peşte capturată a fost redată habitatului piscicol. Cuantumul sancţiunilor contravenţionale aplicate este de 2400 lei.

Reamintim că Ordinul nr. 8/174/2018, emis de către Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale şi Ministerul Mediului, privind stabilirea perioadelor şi zonelor de prohibiţie a pescuitului, precum şi a zonelor de protecţie a resurselor acvatice vii în anul 2018, instituie măsuri de prohibiţie pentru pescuitul în scop comercial, recreativ şi familial al oricăror specii de peşti, crustacee, moluşte şi al altor vieţuitoare acvatice în habitatele piscicole naturale, pe o durată de 60 de zile, în perioada 7 aprilie – 5 iunie inclusiv.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in Pescuit și Vânătoare