Connect with us

ATLETISM

Atleţii sălăjeni nu au adus nicio medalie din capitală


 În lipsa unei piste de atletism practicabile la un standard cât de cât normal, performanţele atleţilor sălăjeni sunt în scădere .La recent încheiatele Campionate Naţionale Şcolare, sportivii sălăjeni nu au reuşit să urce pe podium la nicio probă iar viitorul acestui sport este periclitat de indolenţa celor care se ocupă de infrastructura sportivă din municipiu Stadionul Iolanda Balas Soter din Bucureşti a fost timp de două zile gazda Campionatului Naţional Şcolar de Atletism şi a Concursului Naţional de Primăvară rezervat juniorilor 1


La startul întrecerilor s-au aliniat în special “juniorii mari” încadraţi încă în sistemul de învăţământ liceal, aceştia luptând pentru medaliile puse în joc în cadrul “Naţionalelor Şcolare”.

La startul competiţiei de anul acesta judeţul Sălaj a fost reprezentat de sportivii de la Liceul Sportiv “Avram Iancu” Zalău, cei de la Clubul Sportiv Şcolar spunând pas de această dată competiţiei organizate în capitală. Din păcate, niciun atlet legitimat la instituţia de învăţământ amintită nu a reuşit să urce pe podiumul de premiere.

În prima reuniune a competiţiei, Liceul Sportiv “Avram Iancu” Zalău a fost reprezentat de cinci sportivi la două probe.

Adrian Meleg, George Ladanyi, Raul Berbenţi si Adrian Iancău au luat startul în cursa de 5.000 de metri masculin, iar Noemi Mureşan a luat startul în cursa de 400 de metri fete.

Din păcate, băieţii nu s-au descurcat prea bine la 5.000 de metri şi doar Adrian Meleg a terminat cursa celor 12 tururi şi jumătate de pistă. Cu o performanţă de 17 minute, 9 secunde si 7 sutimi, Meleg a încheiat cursa pe locul 6, în timp ce colegii săi au abandonat cursa. În cursa feminină de 400 de metri, Noemi Mureşan a fost repartizată în seria a II-a şi a parcurs turul de pistă în 61 de secunde şi 51 de sutimi trecând a treia linia de sosire în seria sa, iar în clasamentul final a ocupat poziţia a XII-a.

Chiar dacă nu a întrat în clasamentul probei de 100 de metri a Campionatelor Naţionale Şcolare datorită faptului că nu mai este junioară, trebuie remarcat parcursul destul de bun al sprinterei Sarkany Rachel care a încheiat competiţia pe locul 5 într-un clasament neoficial al probei cu o performanţă de 12 secunde şi 76 de sutimi în condiţiile în care a alergat cu vânt din faţă.

În cea de-a doua zi a întrecerilor au întrat în concurs Vlad Băican, Paul Mihăila şi Vasile Sav, toţi trei concurând în seriile probei de 800 de metri.

Din nefericire nici aici băieţii nu au rupt gura târgului şi au ocupat poziţii destul de modeste: locul 35 Vlad Băican, 40 Paul Mihăilă, respectiv 42 Vasile Sav. Liceul Sportiv din Zalău a avut reprezentanţi şi în cursele feminine şi masculine de 3.000 de metri. Irina Anoanet Antolini a încheiat cursa pe locul 20, în timp ce la masculin cel mai bine clasat zălăuan a fost George Ladanyi (16), urmat în ierarhie de Raul Berbenţi (19) şi Nicuşor Barboş (21).

De consemnat şi rezultatele din proba de sprint de 200 de metri unde Sarkany Rachel s-a clasat pe locul 8 cu o performanţă de 26 de secunde şi o sutime, dar şi clasarea pe locul 26 în cadrul aceleaşi probe a sportivei Noemi Mureşan (27”83.).

loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in ATLETISM