Connect with us

JUDO

Judoka de la CS Vidalis Zalău, de şase ori pe podium la Satu Mare


Practicanţii de judo din Sălaj continuă seria competiţiilor cu caracter de pregătire. După ce în urmă cu două săptămâni au participat la Cupa Borş, la finalul săptămânii trecute sportivii de la CS Vidalis antrenaţi de Ştefan Radics au fost prezenţi la Memorialul “Lucian Preda”


Judo este unul din sporturile olimpice care este practicat în Sălaj dar mult prea puţin susţinut şi mediatizat. Cu toate acestea sportivii noştri obţin rezultate pozitive şi clasări pe podium la mai toate competiţiile la care participă, iar până la o clasare pe podium la un Campionat Naţional nu mai este mult, dar pentru acest lucru este nevoie de mai multă susţinere pentru că nu-i aşa, performanţă fără investiţie nu prea poţi obţine.

Revenind însă la sportivii zălăuani practicanţi de judo, aceştia se antrenează sub comanda profesorului Ştefan Radics la Clubul Sportiv Vidalis Zalău, iar la finalul săptămânii trecute, o delegaţie a clubului a fost prezentă la Satu Mare unde sportivii au participat la “Memorialul Lucian Preda”, un fost practicant de judo care a obţinut cele mai bune performanţe ale carierei în limitele categoriei 75 de kg.

Ignoraţi în cea mai mare măsură de autorităţi, judokanii zălăuani îşi văd de treaba lor şi merg la competiţii unde încearcă să se facă remarcaţi, iar la ultima competiţie şase dintre ei au reuşit să şi realizeze acest lucru obţinând clasări pe podium.

Una din cele mai bune performanţe a fost obţinută la Satu Mare de Marieta Pop, o sportivă care realizează mai mereu rezultate frumoase la competiţiile la care participă. Duminică, la competiţia din judeţul vecin, Marieta a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului de premiere obţinând locul 1 la categoria sa de vârstă şi de greutate.

Tot cu locul 1 a revenit acasă şi Peter Olah, iar Alexandru Stevar a obţinut un merituos loc 2.

Alături de cei trei sportivi amintiţi care au ajuns în finală, alţi trei sportivi au atins faza semifinală unde au fost învinşi, dar au disputat finala mică pentru obţinerea locului 3 pe podium.

Sebastian Ianc, Ştefan Clapa şi Romeo Olar s-au întors acasă cu diplomă şi medalia acordată locului 3, demonstrând alături de colegii lor că ramura judo are un viitor promiţător în judeţul nostru.

Mai multe, în ediția ziarului Sportul Sălăjean de miercuri, 30 mai. 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in JUDO