Connect with us

DIVIZIA A1

CS Volei Municipal nu poate face transferuri internaţionale


Federația Internațională de Volei a blocat orice achiziţie a fostei campioanei din cauza unor datorii. În aceste condiţii, tranzacţiile cu brazilianul Leo Dal Bosco, austriacul Philipp Kroiss şi cu bulgarii Jani Jeliazkov şi Miroslav Gradinarov nu se pot parafa


Este o premieră faptul că echipa de volei a Zalăului are deja finalizat lotul pentru sezonul 2018 – 2019.  De fapt, bulgarul Nikolay Jeliazkov avea deja numele de jucători pe care se va baza în următoarea stagiune, încă de la finalul sezonului trecut.

“Acum la echipă este linişte”, spunea preşedintele Vasile Coţa, în zilele trecute. Din păcate, însă, apele s-au tulburat tocmai la nivel înalt, deoarece Federaţia Internaţională de Volei (FIVB) a blocat recent transferurile internaţionale ale fostei campioane!?

Astfel, pe lista realizată de FIVB în ce priveşte numele echipelor ce nu pot face transferuri internaţionale a intrat şi CS Volei Municipal Zalău!

În actul respectiv, forul internaţional arată faptul că gruparea sălăjeană a fost blocată încă din data de 19 aprilie 2018, din cauza unor litigii financiare, cel mai probabil faţă de unii jucători străini, care în ultima perioadă a îmbrăcat tricoul Zalăului.

În aceste condiţii, absolut orice transfer  de jucător străin a fost blocat. Altfel spus,  tranzacţiile cu brazilianul Leo Dal Bosco, austriacul Philipp Kroiss şi cu bulgarii Jani Jeliazkov şi Miroslav Gradinarov nu se pot parafa, deşi cei patru voleibalişti au semnat contracte cu fosta campioană a României.

Am dorit să vedem şi mai multe amănunte despre acest subiect, astfel că l-am contactat şi preşedintele clubului, însă Vasile Coţa nu ştia absolut nimic despre această sancţiune a Federaţiei Internaţionale de Volei!

“Într-adevăr, în trecut am avut transferurile internaţionale blocate, deoarece au existat nişte restanţe financiare faţă de Marin Lescov din sezonul 2015 – 2016, când eu nu eram la club. Până la urmă, s-au plătit toate restanţele din contribuţii proprii ale asociaţilor, nu din bani de la Primărie. Acum, nu mai avem de plătit absolut niciun euro. Transferurile pe care le-am făcut acum se vor înregistra şi nu există niciun dubiu”, ne-a declarat Vasile Coţa.

Din păcate, realitatea este cam alta şi CS Volei Municipal se află pe această listă a “ruşinii” de unde sperăm să ieşim cât de repede.

În aceste condiţii, şi cei de la Federaţia Română de Volei încep să îşi facă unele probleme în ce priveşte  participarea echipei de volei din Zalău în cupele europene.

Astfel, Gabriela Bulgariu – cea cu relaţile internaţionale din FRV – a precizat că echipa trebuie să dea garanţii financiare solide către Federaţie pentru a putea fi înscrisă în Challenge Cup, iar data limită este cea de 11 iunie.

Altfel spus, oficialii FRF vor să… sufle şi în iaurt, după ce VCM Tomis Constanţa a rămas cu datorii mari de la FIVB, iar FRV a trebuit să le acopere.

loading...
Loading...
1 Comment

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in DIVIZIA A1