Connect with us

Editorial

Pe cine mai scoţi din anonimat maestre?

S-a încheiat un nou sezon competiţional pe plan intern în România şi – chiar dacă fetele noastre nu au reuşit să repete isprava de anul trecut când au cucerit medaliile de bronz sezonul – a fost unul bun. Elevele lui Gheorghe Tadici au terminat întrecerea internă pe loc de cupă europeană, iar în Cupa EHF evoluţia fetelor a fost peste aşteptări. Una peste alta, chiar dacă HC Zalău nu a cucerit nicio medalie, spre deosebire de sezonul precedent în acest an au fost mai multe jucătoare care au primit convocări la loturile naţionale, iar acest lucru spune multe.

Aproape anual, Gheorghe Tadici aduce sub Meseş jucătoare tinere sau mai puţin tinere, fără nume în handbalul din ţara noastră, dar după un an sau doi petrecuţi la Zalău cel puţin una sau două ajung să primească convocări la echipele naţionale. Cum la HC Zalău o serie de jucătoare se află la final de contract şi şi-au anunţat deja inţenţia de a se despărţi de gruparea sălăjeană, nu pot sta să nu mă întreb care o să fie handbalistele care au norocul să iasă în curând din anonimat.

Cu siguranţă, un simplu transfer la HC Zalău nu-i asigură niciunei practicante a handbalului succesul, deoarece totul depinde de seriozitatea şi dorinţa de perfecţionare a fiecărei jucătoare, dar un lucru este confirmat, profesorul Gheorghe Tadici este un neobosit şlefuitor de talente sau “antitalente” şi spun asta pentru că au fost şi jucătoare care au ajuns la Zalău şi nimeni nu a văzut nimic la ele, dar profesorul a văzut şi a reuşit aproape de fiecare dată. Aştept să văd viitoarele transferuri de la HC Zalău, transferuri supriză, aşa cum ne-a obişnuit mai de fiecare dată profesorul Tadici, dar aştept să văd în acelaşi timp şi prima jucătoare care o să aprecieze încrederea acordată şi să rămână până la final alături de gruparea sălăjeană. Nu de alta, dar foarte probabil multe din jucătoarele a căror valoare a explodat la Zalău ar fi rămas nişte anonime, dacă nu ar fi ajuns sub bagheta profesorului.

loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Editorial