Connect with us

ATLETISM

Patru medalii naţionale şi un nou record personal pentru Robert Parge!


Atletul sălăjean continuă să uimească. Pe parcursul a două zile de concurs, valorosul sprinter a cucerit două titluri naţionale şi a mai obţinut alte două clasări pe podium în cadrul Campionatelor Naţionale Universitare de Atletism!


Stadionul “Nicolae Dobrin” din Piteşti a fost la finalul săptămânii trecute gazda primei etape a Campionatului Naţional de seniori, tineret şi juniori, dar şi a Campionatelor Naţionale Universitare.

La startul întrecerilor s-au aliniat o serie de atleţi valoroşi ai României care ş-au dorit să-şi testeze nivelul de pregătire înaintea Campionatelor Internaţionale ale României, competiţie ce va avea loc în perioada 2-3 iunie pe Stadionul Cluj Arena.

Devenit cel mai titrat atlet sălăjean al momentului, Robert Parge şi-a respectat statutul de favorit în cadrul întrecerii de 400 de metri plat şi a reusit să caştige cursa turului de pistă devenind campion naţional universitar.

Titlul cucerit de Robert a venit în urma unei curse excelente la finalul căreia sportivul zălăuan şi-a stabilit un nou record personal (46”79.) Succesul din cursa de 400 de metri a fost repetat şi în cursa de ştafetă 4 x 400 metri unde alături de Radu Dezsi, Cristian Tăut si Bogdan Macovei zălăuanul nostru a urcat din nou pe cea mai înaltă treaptă a podiumului.

Chiar dacă nu mai pregăteşte proba de 800 de metri şi se concentrează pe cursa de 400 de metri, Robert a abordat în cadrul Campionatelor Naţionale Universitare şi cursa celor două tururi de pistă. Spre surprinderea multor sportivi, Robert a reuşit să treacă linia de sosire al doilea şi a cucerit medalia de argint cu o performanţă de 1 minut, 49 de secunde si 90 de sutimi de secundă.

Cea de-a patra medalie cucerită de sprinterul lansat în sportul de performanţă de Clubul Sportiv Şcolar Zalău a venit în urma cursei de ştafetă 4 x 100 metri unde în aceaşi componentă de la 4 x 400 de metri, sportivii de la CS”U” Cluj au reusit să cucerească medaliile de bronz.

Pentru Robert Parge urmează o serie de concursuri în urma cărora sportivul doreşte să obţină baremul de participare la Campionatul European de Atletism de la Berlin (7-12 august).

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in ATLETISM