Connect with us

ALTE SPORTURI

Liceul din Hida, locul 2 la faza naţională a ONSS la oină!


Echipa pregătită de prof. Gavril Pup a reuşit o figură neaşteptat de frumoasă la faza finală a Olimpiadei Liceelor de la Sibiu, obţinând medalia de argint, fiind cea mai bună clasare din ultimii ani a echipei de oină a Liceului Tehnologic “Liviu Rebreanu” din Hida!


Recent, la Bârlad în judeţul Vaslui a avut loc etapa finală a Olimpiadei Naţionale a Sportului Şcolar (ONSŞ), găzduită de Baza Sportivă “Rulmentul”, acolo unde s-au întrecut cele mai bune echipe de oină din ţară, la nivel liceeal.

La fel ca şi în anii trecuţi, judeţul Sălaj a fost reprezentat de către echipa Liceului Tehnologic “Liviu Rebreanu” din Hida, antrenată de profesorul Gavril Pup. Alături de reprezentanta judeţului nostru, în faza finală au ajuns echipe de la şcoli din Arad (Liceul “Ioan Buteanu” Gurahonţ), Buzău (Liceul Tehnologic Economic “Elina Matei Basarab” Râmnicu Sărat), Cluj (Liceul Tehnologic “Constantin Brâncuşi” Dej), Dolj (Liceul Tehnologic “Ştefan Anghel” Băileşti), Ilfov (Liceul Teoretic “Alexandru Rosetti” Vidra), Neamţ (LPS Roman) şi Bucureşti (Liceul Teoretic “Jean Monnet”).

Să spunem că echipa Liceului Tehnologic “Liviu Rebreanu” din Hida a ajuns pentru a patra oară consecutiv la faza finală a Olimpiadei Naţionale a Sportului Şcolar. După ce în urmă cu trei ani, hidanii reuşeau să obţină locul 3 pe ţară, în ultimii doi ani, LTLR Hida a ocupat locurile 4, respectiv 5.

De această echipă se ocupă profesorul Gavril Pup, cel care de ani buni se ocupă de elevii liceului din Hida, în materie de sport şi încearcă să împărtăşească din experienţa sa elevilor dornici să înveţe ce înseamnă performanţa.

În acest an, mulţi elevi de clasa a IX-a prezintă un potenţial mare, iar profesorul Pup l-a speculat imediat şi a început să-i atragă către practicarea acestui sport şi să-i înveţe tainele sportului naţional.

Băieţii s-au conformat şi la faza finală a ONSS de la Bârlad au reuşit cea mai frumoasă figură din ultimii ani, clasându-se pe locul 2 pe ţară, obţinând medaliile de argint. Sălăjenii au început cu un meci uşor, împotriva echipei din Bucureşti, pe care a învins-o cu 18 – 2, după care a urmat o altă victorie cu Clujul, egal cu Aradul, victorii cu Ilfov şi Dolj, înfrângere cu Neamţ şi victorie cu Buzăul.

În urma acestui bilanţ înregistrat, LTLR Hida a ocupat locul secund fiind depăşită în clasament doar de echipa din Neamţ care a câştigat pentru a şaptea oară consecutiv competiţia. De menţionat este că LPS Roman este un liceu în care oina este sportul principal, iar diferenţa de valoare a fost net superioară celorlalte echipe. Podiumul a fost completat de echipa din Cluj.

“Au fost meciuri foarte spectaculoase. Am avut un meci mai uşor cu Bucureştiul, iar când am jucat cu Clujul, ne-a intrat bătăia excelent, iar cei de la Cluj au zis că atunci când au văzut cum ne intră bătaia, li s-au înmuiat picioarele. Pentru mine personal, această reuşită este un vis la care nici nu îndrăzneam să mă gândesc. Acolo la bătaie era singurul loc în care puteam să progresăm foarte mult şi le-am zis băieţilor că s-ar putea să ne batem la podium dacă ne intră bătaie, dar ca să-i ambiţionez mai mult, le-am spus că am putea să facem şi surpriza, să facem o figură foarte frumoasă şi aşa a şi fost. Gura păcătosului, adevăr grăieşte. Este o realizare pentru noi, mai ales dacă luăm în considerare şi aria restrânsă de selecţie pe care o avem şi timpul dedicat pregătirii. Păi cei din Neamţ se antrenează timp de patru ore pe zi, zilnic, iar noi ne pregăteam patru ore pe săptămână. Pentru noi, acest loc 2 este o mare realizare. Noi sperăm că şi următorii ani ne vom lupta pentru un loc pe podium”, a declarat profesorul Gavril Pup, pentru Sportul Sălăjean.

Lotul echipei Liceului Tehnologic “Liviu Rebreanu” Hida: Alexandru Miclea (clasa a IX-a), Denis Puşcaş (IX), Cătălin Clepa (IX), Emanuel Rus (IX), Bombonel Lingurar (IX), Daniel Varga (IX), Natanael Varga (IX), Alex Cosmin (IX), Samir Ciuciu (X), Alin Felecan (X), Bogdan Morlocan (X), Răzvan Souca (X), Adrian Boca (XI) şi Beniamin Lingurar (IX). Antrenor: prof. Gavril Pup

Mai multe, în ziarul Sportul Sălăjean din 23 mai.

Loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in ALTE SPORTURI