Connect with us

DIVIZIA A1

VCM Piatra Neamţ şi CSM Câmpia Turzii au promovat în Divizia A1 la volei masculin! REZULTATELE şi CLASAMENTUL turneului de promovare


Dacă formaţia moldoveană era de aşteptat să ajungă în prima ligă, surpriza turneului de promovare a fost furnizată de echipa clujeană, care a prins locul secund cu cinci jucători zălăuani în lot!


Din sezonul următor, în Divizia A1 ar putea fi văzuţi mai mulţi jucători zălăuani, după ce CSM Câmpia Turzii a reuşit să promoveze pe prima scenă a voleiului românesc, având în echipă nu mai puţin de cinci voleibalişti originari din Zalău!

Turneul de promovare a avut loc de vineri şi până duminică la Câmpia Turzii, unde pe lângă echipa ardeleană au mai participat VCM Piatra Neamţ, Ştiinţa Bacău şi Rapid Bucureşti. Oarecum era de aşteptat ca echipa din Piatra Neamţ să promoveze fără probleme, astfel că moldovenii au câştigat toate meciurile cu 3 – 0 şi au ocupat detaşat primul loc urmând să revină în prima ligă după o pauză de doar un sezon.

Pentru al doilea loc ce asigură promovarea s-a dat o luptă foarte strânsă, iar într-un final câştig de cauză au avut gazdele de la CSM Câmpia Turzii. După o victorie cu 3 – 2 în al doilea meci cu Ştiinţa Bacău, ardelenii au disputat o adevărat finală în ultimul joc cu Rapid Bucureşti.

Clujenii au avut 2 – 0 la seturi şi se pregăteau de sărbătoare, dar formaţia din capitală nu a renunţat şi a câştigat seturile  trei şi patru cu 25 – 23 şi 25 – 16. S-a ajuns în decisiv, unde dorinţa mai mare de a câştiga s-a văzut în rândul echipei antrenate de zălăuanul Dan Remeş, astfel că echipa din Câmpia Turzii s-a impus cu 15 – 13 şi cu ajutorul celor două puncte a terminat turneul de baraj pe locul secund.

Această performanţă a fost reuşită cu cinci zălăuani în lot, este vorba de Mihai Ciupe, Gabriel Kiş, Radu Predescu, Marius Lupou şi Dan Remeş, ultimul şi în rol de antrenor. Rămâne însă de văzut dacă ardelenii vor găsi şi resurse financiare pentru ca din toamnă să poată evolua în prima ligă.

“Mă bucur foarte mult că am luat această echipă de pe ultimul loc şi în patru ani de zile am reuşit să o duc în prima ligă. Sperăm acum să se rezolve restul problemelor, pentru a putea participa în prima ligă. Noi ne-am făcut treaba ca şi jucători şi am promovat, dar acum nu mai depinde de noi, dacă această echipă va putea activa în Divizia A1. A fost un turneu foarte disputat, echipele au fost foarte apropiat valoric şi a contat şi forma din ziua meciurilor. În jocul cu Rapid am avut 2 – 0 şi puteam închidea meciul, dar la fel de bine puteau câştiga şi adversarii. Ne bucurăm că am câştigat în decisiv şi cred că am avut mai multă dorinţă. Le mulţumesc spectatorilor care au venit în număr mare la meciuri şi ne-au susţinut”, a spus Dan Remeş după turneul de promovare.


Rezultatele înregistrate la turneul de promovare:

Rapid Bucureşti – Ştiinţa Bacău 1 – 3 (-23,  21, -20, -18)

CSM C. Turzii – VCM Piatra Neamţ 0 – 3 (-24, -21, -19)

CSM C. Turzii – Ştiinţa Bacău 3 – 2 (-23, 16, -21, 20, 10)

VCM Piatra Neamţ – Rapid                3 – 0 (23, 10, 25)

CSM Câmpia Turzii – Rapid  3 – 2 (15, 23, -23, -16, 13)

Ştiinţa Bacău –  VCM Piatra Neamţ 0 – 3 (-17, -20, -20)

Clasament:

1. VCM Piatra Neamţ    3   3    0       9:2      9p.

2. CSM Câmpia Turzii  3    2   1        6:7      7p.

3. Ştiinţa Bacău                   3     1   2        3:9     4p.

4. Rapid Bucureşti             3     0   3        3:9     1p.


 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 
More in DIVIZIA A1