Connect with us

Ştiri din Sălaj

FOTO. Aproape o mie de oameni au dus-o pe ultimul drum pe a patra studentă din Maramureș. Maria se logodise acum două săptămâni


Duminică au fost înmormânate primele trei tinere din Maramureş, care s-au stins din viață în tragedia de la Jibou. După o zi, şi Maria Şteţ a părăsit această lume, la finalul unei ceremonii impresionante la care au fost prezenţi aproape 1000 de oameni, între care şi iubitul ei, care acum două săptămâni îi dăduse inelul de logodnă  


De aproape o săptămână, satul Şugatag se află în doliu, iar două dintre fiicele comunei au părăsit această lume în două zile consecutive.

Mai întâi Mădălina Parge, cea care a fost înmormântată duminică, la fel ca şi alte două dintre cele patru studente care s-au stins în viaţă în tragedia de joi după-amiază de la Jibou.

Luni, a venit momentul ca şi Maria Şteţ să fie dusă pe ultimul drum. Ceremonia funerară a avut loc la Sat-Șugatag, iar alături de familia îndoliată au ţinut să fie aproximativ 1.000 de persoane, astfel că primarul Mihai Ivaszuk avea să spună după cele două înmormântări din comună că în viaţa sa nu a mai participat la aşa ceva.

Potrivit obiceiului locului, toate fetele și băieții necăsătoriți din sat au luat parte la un ceremonial special, astfel că la înmormântare au adus lumină de la biserică. Cu toţii, îmbrăcaţi în straie tradiţionale, ca şi în sărbători.

De data aceasta a fost însă un eveniment trist, deoarece şi Maria se pregătea să părăsească această lume, după ce Mădălina – o altă tânără din sat, fusese înmormântată cu o zi înainte.

Ceea ce nu prea se ştia era că Maria se logodise în urmă cu două săptămâni, iar Marius – iubitul ei, îi dăduse inelul de logodnă! Împreună, aveau intenţii serioase şi chiar aveau perspective de nuntă, după cum preciza şi un localnic.

La fel cum s-a întâmplat și în cazul Mădălinei Parja, Maria a avut parte și de o slujbă de cununie înainte de a fi condusă pe ultimul drum.

Sursa foto: Vasile Ioanes

Loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 
More in Ştiri din Sălaj