Connect with us

Ştiri din Sălaj

Comuna Cuzăplac a fost devastată de grindină. Comuna Sânmihaiu Almaşului a fost şi ea afectată


Ploaie cu gheaţă de mărimea unui ou de găină s-a abătut asupra comunei ieri după-amiază, distrugând atât culturile agricole, cât şi acoperişurile caselor


17 mai 2018, zi neagră în Sălaj. Dacă în Jibou a avut loc o adevărată tragedie, patru fete pierzându-şi viaţa într-un cumplit accident feroviar, în altă parte din judeţ s-a întâmplat o altă nenorocire.

Astfel, asupra comunei Cuzăplac, timp de o jumătate de oră s-a abătut o ploaie torenţială, dar mai grav este faptul că a fost cu gheaţa.

Gheaţa avea dimensiunea unui ou de găină şi deşi ploaia a durat doar o jumătate de oră, a distrus culturile agricole, dar şi mai multe locuinţe din comună. Cel mai afectat a fost satul Mierţa, dar şi o parte din Cuzăplac. Pagubele sunt mari, fără a putea fi estimate deocamdată.

Să spunem că şi în comunele învecinate au existat probleme, însă nu atât de grave precum cele din Cuzăplac. Astfel, în comuna Sânmihaiu Almaşului, satul Bercea a fost cel mai afectat, însă fără pagube mari. La fel şi în comuna Zimbor, au fost doar probleme minore.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Ştiri din Sălaj