Connect with us

Editorial

Dacă ei nu se schimbă, de ce să nu-i schimbăm noi? Să luăm atitudine împreună!

Nu ştiu cum să încep să nu fiu nici dur, dar nici blând. Dacă aş fi un om iraţional aş lua o puşcă şi aş împuşca întreaga conducere a Primăriei Zalău şi a echipei de volei ce evoluează în Divizia A1.

După un sezon ratat în totalitate, în care echipa zălăuană nu a cucerit nicio medalie şi şi-a ratat obiectivul în Cupei României, gruparea de sub Meseş se bucură de un nou buget record, iar cei din conducere au început deja campania de transferuri aducând din nou la echipă jucători din afara graniţelor ţării.

Sincer, nu-i ştiu valoarea sportivă fiului antrenorului Nicolay Jeliaskov, dar parcă iar se începe cu nepotismele la CS Volei Municipal. E drept, când antrenorul Marian Constantin a venit la Zalău, fiul său era deja la echipă, dar de data aceasta chiar pare a nepotism.

Stau şi mă întreb ce se întâmplă cu sportivii noştri, cu cei care sunt plecaţi afară din cauza că nu sunt bine văzuţi acasă la ei. Nu pot să nu mă bucur, spre exemplu, de zălăuanul Tudor Magdaş care a reuşit anul acesta eventul cu Tricolorul Ploieşti, dar în acelaşi timp stau şi mă întreb de ce acest tânăr de nici 20 de ani nu a avut loc în lotul echipei susţinute din banii zălăuanilor.

Mă bucur pentru el şi sunt sigur că şi părinţii lui se bucură pentru succesele fiului lor, dar cred că bucuria tuturor ar fi fost mai mare dacă acest “puşti de 20 de ani” ar fi reuşit să pună umărul la succesele din campionat ale zălăuanilor.Cu el în echipă şi cu alţi jucători locali Sala Sporturilor “Gheorghe Tadici” ar fi mult mai plină şi cu siguranţă şi rezultatele ar fi fost altele.

Urmărind noile transferuri care s-au făcut la ACS Volei Municipal Zalău în ultima vreme nu pot să nu salut transferurile unor jucători români, dar continuarea aducerii în lot a jucătorilor din străinătate, pe bani multi şi salarii barosane, mă face să mă revolt şi să condamn modul de cheltuire a bugetului echipei şi a banului public.

Gândirea şi tot ce se întamplă la echipă pare a fi o afacere. Păcat că organele abilitate nu întreprind câteva controale la sânge la modul de cheltuire a banului public, dar şi de a intra mai adânc în problemă. Prin aducerea jucătorilor din afara judeţului se cheltuie o sumă imensă numai pe chiria locaţiilor în care sunt cazaţi sportivii.

Interesant ar fi de descoperit ale cui sunt apartamentele şi casele în care sunt cazaţi, dar şi sumele pentru care sunt închiriate aceste spaţii. Sunt aproape convins că, de când Primăria a rămas principalul finanţator, prin plata chiriilor se achiziţionau sau se puteau achiziţiona una sau două garsoniere. Sau poate că nu, dar cu siguranţă din plata unei chirii se putea achita rata lunară a unei astfel de locuinţe, iar într-un final acestea ar fi devenit proprietatea clubului.

E simplu să faci unele strategii în beneficiul clubului, dar probabil este mult mai simplu să faci strategii în interesul propriu şi de moment. Aşa cum am mai spus, risipa banilor continuă, iar dacă lăsăm lucrurile aşa, noi suporterii şi adevăraţii iubitori de sport nu o să mai putem deloc să ne identificăm cu echipa locală.

Ştiu că o să fie oameni care o să-mi arate exemple din fotbal cu echipe care nu au în lot decât jucători din afara graniţelor ţării, dar să nu uităm un lucru, acele echipe nu beneficiează nici măcar de un eurocent de la bugetul local, totul este privat. Păcat că s-a ajuns aici.

Păcat că jucători precum Adrian Gontariu, Tudor Magdaş şi multi alţii, chiar şi Adrian Feher care s-a “naturalizat” zălăuan, nu au loc la această echipă atât de iubită, dar care din cauza manageriatului are acum cu mai puţin de 25% dintre suporteri.

Alo? Conducerea Primăriei Zalău şi a echipei ACS Volei Municipal Zalău, treziţi-vă până nu e prea târziu, iar voi, voi suporterii care aţi renunţat să mergeţi la sală datorită dezamăgirilor provocate de episodul Bosnia şi alte umilinţe suferite de echipă în întrecerea interna, revoltaţi-vă!

Mergeţi la sală şi apostrofaţi ceea ce nu vă convine. Nu vă îndemn la violenţă. Există atâtea moduri de a protesta paşnic. Prin prezenţă la sală cu batiste albe. Prin prezenţa la sală şi afişarea unor lozinci decente care să-i atingă pe cei care îşi bat joc de noi suporterii şi de banii publici.

Meciurile sunt televizate si o să vadă o ţară întreagă nemulţumirile şi ceea ce ne doare. Poate aşa cei care trebuie să plece pentru că nu au nimic în comun cu sportul o să renunţe şi o să lase locul oamenilor competenţi.

Să nu ne mai plângem de milă şi să luăm atitudine.

loading...
loading...
Loading...
2 Comments

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Editorial