Connect with us

DIVIZIA A1

PERFORMANȚĂ DE VIS. Zălăuanul Tudor Magdaş a cucerit eventul în România!


Dacă CS Volei Municipal a ratat podiumul, dar și finala Cupei României, există totuși zălăuani fericiți. Astfel, în doar câteva zile, voleibalistul în vârstă de 19 ani şi-a trecut în palmares atât titlul de campion cu Tricolorul Ploieşti, cât şi Cupa României


De-a lungul anilor, Zalăul a dat voleibalişti de clasă în voleiul românesc şi chiar internaţional. Din noul val, un exemplu ar fi Tudor Magdaş, care deşi a început voleiul la CSS Zalău a cunoscut adevăratele performanţe la Centrul de Excelenţă de la Dej şi la CSS 2 Baia Mare.

La gruparea maramureşeană, Magdaş a jucat timp de patru ani şi jumătate, iar cu echipele de juniori a câştigat cinci medalii (trei de aur, una de argint şi una de bronz). Şi la seniori, zălăuanul a debutat tot în tricoul celor de la CSS 2 Baia Mare, cu care a promvoat în vara trecută în Divizia A1.

Un pas important în cariera sa a avut loc în iarnă, când Tudor Magdaş a ajuns tocmai la Tricolorul Ploieşti, una dintre cele mai puternice echipe din campionatul nostru. Deşi nu prea avea experienţă la acest nivel, tânărul a fost aruncat în luptă la câteva meciuri din play-off şi a jucat chiar şi împotriva Zalăului.

La doar câteva luni după ce a ajuns la Tricolorul Ploieşti, talentatul voleibalist şi-a trecut în palmares două performanțe foarte mari, astfel că în mai puţin de o săptămână a devenit campion al României, dar şi câştigător al Cupei României.

“Au fost cele mai frumoase zile din carierea mea de până acum. Este ceva ce nu poate fi descris în cuvinte. Am mai fost campion de mai multe ori la juniori, dar nu se compară fericirea câştigării unui titlu la seniori. Ambele trofee sunt foarte importante pentru mine. Să câştigi titlul şi Cupa României după primele luni este o mare realizare”, ne-a declarat Magdaş.

Atât în campionat, cât şi în Cupa României, Tricolorul Ploieşti a reuşit să se impună după o luptă cu Arcada Galaţi, în faţa căreia, zălăuanul este de părere ca echipa sa a fost mai inspirată în momentele cheie.

“A fost un campionat foarte echilibrat cu echipe bune care au investit în jucători. Noi şi Arcada Galaţi am rămas în bătălia pentru primul loc şi consider că diferenţa s-a făcut la colegialitatea de la Tricolorul Ploieşti. Noi am fost mai concentraţi în momentele importante”, a spus Tudor Magdaş.

 

“Aştept oferte şi mi-ar plăcea să joc la Zalău”, a spus Tudor Magdaş

Deşi este zălăuan, Tudor Magdaş nu a prea fost în atenţia celor de la Volei Municipal Zalău, doar atunci când era junior.

“Am fost contactat de cei de la Zalău o singură dată, acum vreo 4 ani, când mi-au propus să joc şi la juniori, dar şi la Volei Municipal, însă nu a fost nimic serios”, a spus voleibalistul, care acum nu are spune nu unei eventuale oferte de la gruparea de sub Meseş.

”Sunt deschise şi la alte discuţii şi mi-ar plăcea să joc la Zalău, mai ales în faţa fanilor de la Volei Municipal care este printre puţinele echipe din ţară, care aduce oameni la meci. Până la urmă acesta este farmecul. Acum mă bucur de vacanţă şi voi vedea pe parcurs ce oferte voi primi. Sper să am cât mai multe oferte şi să am de unde alege”, a spus jucătorul.

Jucătorul care luna viitoare va împlini 20 de ani se află la final de contract cu Tricolorul Ploieşti şi aşteaptă şi alte oferte, dar având în vedere reuşitele în tricoul Ploieştiului, Magdaş ar fi tentat să continue şi la Tricolorul.

“Contractul meu cu Tricolorul Ploieşti s-a terminat şi aştept oferte, dar prima opţiune rămâne tot echipa din Ploieşti. Dacă echipa rămâne la acelaşi nivel mi-aş dori să rămân la Ploieşti fiindcă este un nivel foarte ridicat din toate punctele de vedere, iar profesionalismul este la rang înalt”, a spus Tudor Magdaş.

Mai multe în ediția ziarului Sportul Sălăjean de miercuri, 9 mai.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in DIVIZIA A1