Connect with us

ARTE MARTIALE

CS Terra Kid Zalău a dominat Naţionalele de la Iaşi


Horaţiu Lixandru, Rareş Mayer şi Dan Poptelecan “au amanetat” podiumul la kata individual, categoria de vârstă tineret, în cadrul Campionatului Naţional de Karate de la Iaşi


Federaţia Română de Karate Tradiţional şi Clubul Sportiv ENPI Iaşi în colaborare cu Primăria Municipiului Iaşi au organizat în perioada 4-6 mai cea de-a XXVII-a ediţie a Campionatului Naţional de Karate Fudokan pentru cadeţi, juniori, tineret şi seniori.

La startul întrecerilor s-au aliniat 39 de cluburi din ţară cu un total de 286 de sportivi iar printre cluburile participante s-a aflat aşa cum ne-am obişnuit de atâţia şi atâţia ani şi delegaţia Clubului Sportiv Terra Kid Zalau.

Cu un număr de 9 sportivi înscrişi pe foile de concurs, gruparea condusă de Remus Cliţan a reuşit să cucerească cu fiecare sportiv cel puţin câte o medalie.

Cel mai prolific sportiv de la Terra Kid Zalău în competiţia de la Iaşi a fost Rareş Mayer. Participant în competiţia rezervată categoriei de vârstă tineret, Rareş a cucerit 4 medalii de aur şi două de argint. Elevul antrenorului Oliwer Dobre s-a încununat campion naţional şi a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului în probele de kata echipe, fuku go, kumite echipe şi enbu mixt, iar în proba de kata individual şi enbu masculin s-a clasat pe treapta a doua a podiumului.

Cu trei titluri naţionale, o medalie de argint şi una de bronz s-a întors acasă după ce a concurat la aceeaşi categorie de vârstă şi Horaţiu Lixandru. Cele mai strălucitoare medalii cucerite de Horaţiu au venit în urma evoluţiilor în probele de kata individual, kata echipe şi kumite echipe. Celelalte două medalii, de argint şi bronz, au fost obţinute în probele enbu masculin şi fuku go.

Tot trei medalii de aur, şi tot la categoria de vârstă tineret, a cucerit şi Ana Popescu. Sportiva legitimată la clubul zălăuan în urmă cu un an a intrat în posesia celor trei titluri naţionale de anul acesta în urma evoluţiilor excelente avute la kata individual, fuku go şi enbu mixt.

Dan Poptelecan, unul din cei mai vechi sportivi legitimaţi la CS Terra Kid, s-a întors acasă cu trei medalii: aur în probele de kata echipe şi kumite echipe, dar şi cu una de bronz în proba de kata individual.

În competiţia rezervată seniorilor CS Terra Kid Zalău a aliniat un număr de cinci sportivi: Ileana Benescu, Iulia Cliţan, Cristian Duţă, Artur Poamă şi Vlad Popescu. Cele mai multe medalli în întrecerea seniorilor au fost cucerite de Iulia Cliţan care a urcat pe podium de patru ori.

Iulia a obţinut medalia de aur în proba de kumite individual, a urcat pe treapta a doua a podiumului la kata individual şi enbu mixt, iar la fuku go s-a clasat pe locul 3. Cea de-a doua reprezentantă a sexului frumos în competiţia senioarelor, Ileana Benescu, a reuşit să cucerescă bronzul la enbu mixt, probă la care a făcut echipa cu Cristian Duţă. Vlad Popescu a cucerit pentru Clubul Sportiv Terra Kid Zalau trei medalii la Iaşi.

La kata echipe a cucerit aurul, la enbu mixt s-a clasat pe locul 2, iar la fuku go s-a clasat pe treapta aIII-a a podiumului. Tot cu trei medalii, aur la kata echipe şi bronz la enbu masculin şi enbu mixt a revenit acasă şi Cristian Duţă, în timp ce Artur Poamă a cucerit aurul în proba de kata echipe.

Aşadar o salba impresionantă de medalii pentru sportivii de la CS Terra Kid care speră să îşi îmbunătăţească evoluţiile până la competiţiile din toamnă când vor participa la Cupa României şi Campionatul European din Slovenia.

“Sportivii au avut evoluţii bune şi foarte bune. Trebuie să rămânem la fel de modeşti şi de concentraţi şi pe viitor. Numai aşa o să reuşim să ne îmbunătăţim clasările din competiţii. Îmi doresc să ne păstrăm cu toţii starea de sănătate şi mi-aş dori foarte mult să reuşim să aducem Cupa României la Zalău”, a afirmat Remus Cliţan, preşedintele Clubului Sportiv Terra Kid Zalău.

loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in ARTE MARTIALE