Connect with us

ARTE MARTIALE

Călin Marincaş, campion naţional la fuku go


Măcinat de unele probleme familiale care s-au abatut asupra sa cu mai puţin de două luni înaintea Campionatelor Naţionale, Călin Marincaş de la Clubul Sportiv Seiko Zalău a reuşit să cucerească titlul naţional la fuku go, iar la kata individual s-a clasat în imediata vecinătate a podiumului de premiere


CS Seiko Zalău a fost unul din cele 39 de cluburi prezente la ediţia din acest an a Campionatului Naţional de Karate Tradiţional – Fudokan. În total la startul întrecerilor s-au aliniat 286 de sportivi, iar zece dintre ei au concurat sub culorile Clubului Sportiv Seiko Zalău. George Bighe, George Gavriluţ, Eric Kovacs, Lucas Matyas, Alexandru Nicoară, Irina Pelivan, Solyom Szilard, Zoltan Nemeti şi Luca Ardelean au concurat la categoria cadeţi, iar Călin Marincaş, prezent la naţionale în calitate de antrenor şi sportiv a concurat la categoria de vârstă seniori.

Chiar dacă era un obişnuit al podiumului de premiere la mai toate probele din concurs ale Campionatului Naţional de Karate, Călin Marincaş s-a întors cu o singura medalie de la naţionalele de la Iaşi, în proba de fuku go. Cu toate acestea, Călin s-a arătat mulţumit de rezultatele obţinute şi priveşte cu încredere spre competiţiile viitoare.

“Am avut un deces în familie şi acest lucru a afectat întregul proced de pregătire. Din păcate astfel de evenimente se întâmplă cand te aştepţi mai puţin. Trebuie să trecem cu bine peste astfel de probleme şi încet-încet să mergem mai departe”, a declarat Călin Marincaş după revenirea acasă.

Revenind la competiţia de la Iaşi unde Călin a reuşit să cucerească o medalie de aur şi să obţină un loc 4 în proba de kata individual, să amintim şi succesele obţinute de echipele de kata echipe ale clubului Seiko. În componenţa Solyom Szilard, Luca Ardelean, Zoltan Nemet şi George Bighe, echipa A de la CS Seiko Zalău a reuşit să cucerească medalia de argint în proba de kumite, iar echipa B, formată din Alexandru Nicoară, Kovacs Eric, Lucas Matyas şi George Gavriluţ s-a clasat pe locul 3 şi a cucerit medaliile de bronz.

“A fost un concurs greu dar am reuşit să ne atingem obiectivele propuse. Felicit sportivii pentru seriozitatea de care au dat dovada la antrenamente şi competiţie. De asemenea vreau să le mulţumesc şi părinţilor pentru înţelegerea şi sprijinul acordat pe toată durata procesului de pregătire şi la competiţie. Fără sprijinul lor aceste rezultate nu ar fi posibile!” a conchis Calin Marincas.

Chiar dacă nu au reuşit clasări pe podium şi în întrecerea individuală, cadeţii de la CS Seiko Zalău au fost aproape de podium, dar cel mai aproape de o medalie a fost George Gavriluţ clasat pe locul 4 la kata individual.

loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in ARTE MARTIALE