Connect with us

HANDBAL

Handbal Club Zalău îşi păstrează golghetera!


Zvonurile în ce priveşte plecarea jucătoarei Roxana Rob la Minaur Baia Mare s-au risipit, după ce cea mai bună marcatoare a sălăjencelor din acest campionat şi-a prelungit contractul cu încă un sezon


Maramureşencele Roxana Rob şi Andrada Trif sunt singurele jucătoare din lotul formaţiei HC Zalău, pe care le regăseam în lot şi în anul 2009!

Dacă prima a jucat neîntrerupt de atunci până acum doar pentru gruparea sălăjeană, Rob a făcut o pauză de aproape un an în sezonul 2013 – 2014, când şi-a şi întrerupt activitatea de performanţă din cauza unor probleme personale.

Ulterior, handbalista a revenit pe semicerc, iar în ultimii ani a fost şi una dintre cele mai importante jucătoare pentru Gheorghe Tadici.

În actuala stagiune, Roxana Rob este de departe golghetera echipei, marcând 126 de goluri în cele 24 de etape, ceea ce înseamnă 5,25 de goluri pe meci.

Şi în cupele europene, băimăreanca a fost cea mai bună marcatoare a sălăjencelor. Mai mult, ea s-a clasat pe locul 2 în topul celor mai bune marcatoare din faza grupelor principale ale Cupei EHF cu 49 de goluri, fiind depăşită doar de rusoaica Daria Dimitrieva de la Lada Tolgliatti! Deşi echipa sa a părăsit competiţia în faza sferturilor, Roxana Rob va termina anul european pe locul 7 în clasamentul golgheterelor din această competiţie!

Handbalista s-a regăsit pe lista jucătoarelor aflate la final de contract în această vară. De fapt, în ultimele luni s-a şi vorbit de mai multe ori despre posibilitatea unui transfer la CS Minaur Baia Mare, cu atât mai mult cu cât gruparea maramureşeană se pregăteşte să promoveze pe prima scenă.

În plus, handbalista ar fi vrut să revină acasă, deoarece ea se pregăteşte de nuntă, iar logodnicul este din Baia Mare, unde tinerii se vor şi stabili.

Până la urmă, Roxana Rob rămâne pe loc, deoarece o clauză din contract o face “zălăuancă” şi pentru sezonul 2018 – 2019.

Acest lucru a fost anunţat şi de managerul Gheorghe Tadici, cel care preciza: “Roxana Rob va continua la HC Zalău, deoarece ea mai are contract până în vara anului 2019”.

 

Mai multe pe acest subiect, în ediţia ziarului Sportul Sălăjean de miercuri, 9 mai.

loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in HANDBAL