Connect with us

Ştiri din Sălaj

ELEVI SĂLĂJENI, PREMIAŢI LA CONCURSUL INTERJUDEȚEAN DE MATEMATICĂ „ OLIMPIADA SATELOR DIN TRANSILVANIA ” EDIȚIA A VIII-A


În perioada 04 – 06 mai 2018, Inspectoratul Județean Şcolar Bihor a organizat și desfășurat, în localitatea Sînmartin, cea de-a VIII-a ediţie a Concursului Interjudețean de Matematică „Olimpiada Satelor din Transilvania ”.


La acest concurs s-au înscris 135 elevi din clasele IV- VIII de la școlile din mediu rural, din 8 judeţe ale Regiunii Nord-Centru Transilvania și anume : Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Mureș, Satu- Mare , Sălaj și Sibiu.

Concurs cu tradiție, „Olimpiada Satelor din Transilvania ” a oferit elevilor șansa de a-și demonstra abilitățile și de a-si verifica cunoștințele înainte de etapa națională a Olimpiadei Satelor din România, dar și oportunitatea de a se îmbogăți prin schimbul de experiență cu celelalte județe participante.

Județul Sălaj a participat cu un lot de 13 de elevi, 1 profesor evaluator și 1 profesor însoțitor. Elevii sălăjeni au obținut următoarele rezultate :

1. LOGA PATRIK -cls.a V-a , Școala Gimnazială nr.1 Borla – premiul III ( prof. pregătitor Matyas Rozalia)

2. SABOU SARA MARIA – cls a V-a, Școala Gimnazială nr.1 Valcău de Jos- mențiune ( prof. pregătitor Blaga Claudia )

3. BONCZIDAI MIRIAM – cls a VI -a ,Școala Gimnazială nr.1 Borla -mențiune ( prof. pregătitor Matyas Rozalia )

4. OPRIȘ MARIA MĂDĂLINA – cls. A VI-a ,Școala Gimnazială „ Marcus Aurelius” Creaca – mențiune ( prof. pregătitor Coste Anemona)

5. HARAKLANY IMOLA – cls. a VII-a , Liceul Tehnologic „Cserey Goga” Crasna -mențiune (prof. pregătitor Olah Nicolae)

6. ZDRITE ANAMARIA -cls. a VIII-a ,Școala Gimnazială nr.1 Marca – mențiune ( prof. pregătitor Alesuțan Monica)

Menționăm că elevul LOGA PATRIK a obținut mențiune alături de KISS MATE KRISTOF, cls. a VII-a de la Liceul Tehnologic nr.1 Sărmășag, la etapa internațională a Concursului de Matematică a Gimnaziilor Maghiare de la Szabadka- Republica Serbia, concurs desfășurat în perioada 27-30 aprilie 2018.

Anul viitor, județul Sălaj va fi gazda celei de-a IX-a ediții a Concursului Interjudețean „Olimpiada Satelor din Transilvania ”. Felicitări elevilor și dascălilor care i-au pregătit! Mult succes la concursurile viitoare !

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Ştiri din Sălaj