Connect with us

HANDBAL

Consiliul Judeţean Sălaj a aprobat sumele destinate sportului de performanţă în sezonul 2018 – 2019


Instituţia condusă de Tiberiu Marc va aloca pentru viitorul sezon suma de 2,67 milioane de lei


În general, sportul de performanţă de la noi din ţară este dependent de susţinere autorităţilor locale şi judeţene. Acest lucru se întâmplă şi în Sălaj, unde cele două “branduri” Volei Municipal Zalău şi HC Zalău sunt finanţate cu 90% de autorităţi.

Dacă Primăria şi Consiliul Local acordă sprijin pentru echipa de volei, de ani buni, Consiliul Judeţean Sălaj este alături de handbal. Cele două instituţii alocă bani şi pentru ale ramuri sportive, în baza unor proiecte de finanţare. Chiar dacă încă nu s-a terminat sezonul competiţional 2018 – 2019, Consiliul Judeţean şi-a făcut calculele şi a aprobat suma care va fi destinată sportului de performanţă în stagiunea următoare.  Astfel, cluburile sportive vor putea beneficia de 2,67 milioane de lei, care a fost defalcată pe ani bugetari, 1.22 milioane de lei în 2018, iar 1,45 milioane de lei în 2019.

O mare parte din această sumă va ajunge la HC Zalău, care şi în stagiunea trecută a beneficiat de 2,69 milioane de lei de la Consiliul Judeţean Sălaj.

În sezonul competiţional 2017 – 2018, instituţia condusă de Tiberiu Marc a alocat pentru sportul de performanţă 2,85 milioane de lei. Dacă 2,69 milioane de lei au ajuns la HC Zalău, de câte 50.000 de lei au beneficiat cei de la CS Atletic şi Volei Club Zalău. Pentru FC Zalău era pregătită suma de 60.000 de lei, însă din păcate, în vara anului trecut, gruparea condusă de Ioan Morar s-a desfiinţat.

 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in HANDBAL