Connect with us

FOTBAL

SPECIAL. De la Rapid Jibou, la CFR Cluj!


Portarul Sergiu Borz a făcut un pas mare în cariera sa, iar luna trecută s-a transferat de la gruparea de pe Someş în curtea liderului din Liga 1, urmând să apere la juniorii formaţiei clujene


În ultima perioadă, la Rapid Jibou s-a pus tot mai mult bazele pe copii şi juniori, astfel că de câţiva ani, gruparea de pe Someş are grupe de juniori la toate categoriile de vârstă, începând  de la juniorii A1 din Liga a IV-a şi continuând cu formaţiile înscrise în campionatul naţional de juniori C, D şi E.

Rezultatele nu au întârziat să apară, Rapid Jibou fiind pe podium la câteva categorii de vârstă. Şi mai important este faptul că unii juniori au început să confirme, iar anul trecut, de la juniori C a făcut pasul spre echipa mare Marius Muntean, cel care a participat şi la o acţiune de selecţie pentru loturile naţionale.

Veştile bune au continuat pentru Rapid Jibou, iar luna trecută, un junior de la gruparea de pe Someş a intrat în vederile lui CFR Cluj.

Este vorba de portarul Sergiu Borz de la juniorii C, care după ce a susţinut câteva probe de joc la Cluj, a ajuns în curtea grupării din Gruia.

“Mă bucur că am ajuns la o echipă precum CFR Cluj. Pe viitor îmi propun să ajung cât mai departe, să progresez şi să ajung la cel mai înalt nivel. Faptul că am ajuns la CFR Cluj trebuie să mă ambiţioneze, dar trebuie să rămân cu picioarele pe pământ, deoarece nu am realizat încă nimic la un club cu o aşa istorie mare”, ne-a declarat Sergiu Borz.

Tânărul originar din satul Var, care de două săptămâni a împlini 15 ani a şi debutat pentru juniorii C de la CFR Cluj, în meciurile cu Unirea Dej şi Universitatea Cluj.

“Sper să am evoluţii cât mai bune şi în perioada următoare să ajung şi la echipele de juniori republicani. Aş vrea pe această cale să le mulţumesc celor de la Rapid Jibou, pentru cei patru ani petrecuţi acolo. M-am simţit foarte bine şi am avut antrenori care mi-au dat sfaturi foarte folositoare”, a mai spus tânărul Sergiu Borz.

 

Alex Turcu – antrenor Rapid Jibou: “Sergiu Borz este cel mai promiţător portar din Jibou după mult timp de la Adrian Noţigan”

Adus la Rapid Jibou în urmă cu patru ani de către Nicolae Daroţi şi promovat la juniori C de către antrenorul Alex Turcu, Sergiu Borz s-a făcut remarcat rapid între buturi, cuvinte de laudă la adresa sa având şi antrenorii federali cu ocazia selecţiei pentru lotul naţional U 15, ce a avut la Şimleu Silvaniei.

Un aport important la saltul său l-a avut antrenorul Alex Turcu cel care a avut încredere în tânărul portar, astfel că i-a încredinţat banderola de căpitan.

Tehnicianul consideră că transferul lui Alexandru Borz la CFR Cluj este un moment de mândrie şi pentru Rapid Jibou.

“Sergiu Borz este cel mai promiţător portar din Jibou după mult timp de la Adrian Noţigan.Transferul său la CFR Cluj şi faptul că Marius Muntean a fost în primii 80 de juniori din ţară la o selecţie pentru lotul naţional, ne motivează pe noi ca şi club. Se vede munca începută în 2012, când am început să punem bazele pe copii şi juniori. Cu siguranţă vom progres la  juniori, mai ales dacă şi nivelul echipei mari va fi de Liga a III-a”, a menţionat Alex Turcu.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in FOTBAL