Connect with us

ARTE MARTIALE

Sălăjeanul Tudor Conţ, pe podium la Cupa “Ardealul”. GALERIE FOTO


Tânărul judoka de la CS Vidalis Zalău a avut o prestaţie foarte bună la competiţia desfăşurată în Târgu Mureş, reuşind o clasare pe locul secund la categoria sa de vârstă şi greutate


La finele săptămânii trecute, în Târgu Mureş a avut loc prima ediţie a Cupei “Ardealul” la judo. Competiţia a fost organizată de Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Mureş şi a fost destinată copiilor cu vârstele cuprinse între 7 şi 12 ani. La competiţia organizată în judeţul Mureş, CS Vidalis Zalău a participat cu un lot format din 9 sportivi la toate cele trei categorii de vârstă, U9 (copii născuţi în 2010), U11 (n. 2009), dar şi la U13 (n. 2006 – 2007).

Mulţi dintre sportivii pregătiţi de Ştefan Radics s-au aflat la primul concurs, iar experienţa această a fost mai degrabă un test pentru acomodarea cu nivelul unei competiţii oficiale. Printre remarcaţii acestei competiţii au fost Tudor Conţ, cel care a reprezentat CS Vidalis Zalău la categoria de vârstă U13, la 46 de kilograme, reuşind un rezultat foarte bun. Astfel, tânăra speranţă a judo-ului sălăjean a reuşit să se claseze pe locul secund la competiţia de la Târgu Mureş, obţinând astfel medalia de argint.

De asemenea, la categoriile de vârstă U11 şi U9 s-au remarcat doi sportivi. Este vorba despre Ilyes Andras şi Alin Stevar, care au ocupat la final locul 5 la categoriile respective.

Rezultatele l-au mulţumit pe antrenorul Ştefan Radics, mai ales că această competiţi a fost mai mult un test în vederea pregătiri sportivilor pentru concursul şi Campionatul Naţional din iunie.

“Am avut sportivi la fiecare categorie de vârstă, dar mai mult am dorit ca ei să vadă cum e un concurs oficial, să se obişnuiască pentru că mulţi dintre ei s-au aflat la prima competiţie. Pentru ceilalţi, Cupa Ardealul a fost un bun prilej pentru pregătirea pentru Campionatul Naţional din iunie. Cosider că a fost un concurs reuşit”, ne-a declarat Ştefan Radics.

Să spunem că pentru judoka de la CS Vidalis Zalău urmează un nou concurs la finele săptămânii viitoare, când vor fi prezenţi la o competiţie organizată în Borş, judeţul Bihor. Acela nu va fi singurul concurs înaintea participării la Campionatul Naţional, iar CS Vidalis Zalău intenţionează să participe şi la două concursuri din Satu Mare, din 19, respectiv 27 mai.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in ARTE MARTIALE