Connect with us

ARTE MARTIALE

Andreea Szilaghi aduce o medalie în comuna Marca, tocmai de la Mondiale!


Sportiva în vârstă de doar 12 ani poate fi considerată mândria comunei Marca, după ce talentata karateka a cucerit recent medalia de argint la Campionatul Mondial de Shotokan din Turcia. Performanţa realizată în Istanbul vine după ce – în toamna anului trecut – tânăra a urcat pe şi podium la Campionatul European din Cehia! 


Micuţa născută în comuna Marca a arătat încă o dată că sacrificiul, dorinţa, munca şi seriozitatea pot aduce fericire şi rezultate notabile în ce domeniu.

Deşi trebuie să se deplaseze până în Suplacu de Barcău pentru a se antrena, sportiva originară la CS Good Dragon Marghita vrea să facă carieră în sportul de performanţă.

La doar 12 ani, Andreea Szilaghi are în vitrina de trofee peste 30 de medalii, la diferite concursuri interjudeţene, dar şi de la Campionatele Naţionale, ba chiar şi o medalie de la Campionatul European de Karate Shotokan WSF, desfăşurat în toamna anului trecut în Cehia!

Sportiva era mândră de medalia de la Europene, dar acum ea se poate lăuda şi cu o medalie cucerită la Mondiale!

Recent, karateka de la CS Good Dragon Marghita a participat la Campionatul Mondial de Shotokan din Istanbul, acolo unde s-au aflat la start aproximativ 1.500 de sportivi din peste 30 de ţări!

Sălăjeanca noastră a concurat la 4 categorii, este vorba despre Shobu Ippon, WKF, Kata şi Kumite.

La kumite, Andreea Szilaghi s-a clasat pe locul 2 cu echipa României la categoria 12 – 13 ani, cucerind astfel medalia de argint!

“Competiţia din Turcia a fost una de un nivel ridicat, de la care am putut învăţa multe. Pe această ocazie, vreau să le mulţumesc părinţilor, antrenorului şi, nu în ultimul rând, cadrelor didactice de la şcoala mea pentru susţinere şi înţelegere. Sper să fac rezultate bune şi la concursul din Ungaria, la care voi participa sâmbătă”, ne-a declarat Andreea Szilaghi.

Mai multe pe acest subiect, în ediția ziarului Sportul Sălăjean de miercuri, 2 mai.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in ARTE MARTIALE