Connect with us

DIVIZIA A1

EXCLUSIV. CS Volei Municipal Zalău transferă de la noua campioană a României!


Gruparea sălăjeană a ajuns la un acord cu austriacul Philipp Kroiss, care în acest sezon a reuşit eventul cu Tricolorul Ploieşti. Libero-ul în vârstă de 30 de ani a mai fost campion naţional în Austria şi Elveţia, dar a cucerit medalii şi în Belgia


În sezonul 2017 – 2018 s-a tras cortina aseară, odată cu finala Cupei României, în care Tricolorul Ploieşti a învins Arcada chiar la Galaţi, realizând eventul!

Deşi ecourile performanţelor realizate de echipa pregătită de Sergiu Stancu nu s-au terminat nici de departe, la Zalău este forfotă mare într-o campanie de achiziţii timpurie fără precedent. Aceasta, deoarece CS Volei Municipal avea deja două achiziţii când sezonul încă nu se terminase!

În cursul zilei de azi, gruparea sălăjeană a mai “bifat” un transfer, este vorba de libero-ul echipei care în această vară a cucerit titlul naţional şi Cupa României!

Aşadar, pentru sezonul 2018 – 2019, Zalăul va beneficia de serviciile lui Philipp Kroiss (n. 2 martie 1988) – un internaţional austriac, care în carieră a adunat peste 100 de prezenţe la Naţionala ţării sale.

În ultima stagiune, austriacul – ce în martie a împlinit 30 de ani – a jucat pentru LMV Tricolorul Ploieşti, dar în trecut acesta a evoluat doar la formaţii din centrul şi vestul Europei.

Astfel, Philipp Kroiss a îmbrăcat tricoul echipelor VCA Hypo Niederosterreich şi Hotvolleys Viena, alături de care a cucerit Cupa Austriei, dar şi medaliile de argint.

A urmat pentru austriac o experienţă la Volley Amriswil, echipă cu care a devenit campion în Elveţia, pentru ca mai apoi să cucerească titlul naţional şi în Austria, de această dată cu SK Posojilnica Aich/Dob.

Voleibalistul a avut o aventură şi în Franţa, la Montpellier Volley şi Beauvais.

Înainte de a veni în România, el evoluase în Belgia, la Lindemans Aalst, echipă cu care a cucerit medalia de bronz şi cu care a ajuns în sferturile de finală din CEV Cup.

Mai multe despre această campanie de achiziţii a Zalăului, în ediţia ziarului Sportul Sălăjean de miercuri, 9 mai.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in DIVIZIA A1