Connect with us

Ştiri din Sălaj

Durere fără margini în comuna Măeriște. Copilul ce fusese transportat cu elicopterul SMURD la Tîrgu Mureș a murit


Evenimentul rutier petrecut pe data de 14 aprilie în localitatea Bobota – în care au fost rănite șapte persoane – s-a soldat până la urmă și cu un deces. Este vorba despre un copilaș din satul Giurtelecu Șimleului, care a suferit în accident mai multe leziuni grave inclusiv la cap. Cum starea sa era critică, doctorii de la Zalău l-au trimis cu un elicopter SMURD la o clinică din Târgu Mureş. Din păcate, puştiul în vârstă de 6 ani a trecut în nefiinţă marţi seara, iar azi a fost înmormântat. George visa că atunci când va fi mare va fi poliţist, astfel că el a mers în cealaltă viaţă în costum de poliţist


Gravul accident de la mijlocul lunii aprilie din comuna Bobota a îngrozit judeţul Sălaj şi nu numai, cu atât mai mult cu cât patru dintre cele şapte victime erau copii.

Vă reamintim că evenimentul s-a petrecut pe 14 aprilie în localitatea Bobota, la intersecţia cu drumul ce face legătura cu satul Zalnoc. Două autoturisme s-au ciocnit atunci, iar în urma impactului nu mai puţin de şapte persoane au fost rănite, fiind transportate la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Zalău de către două echipaje SMURD de la Şimleu Silvaniei şi Sărmăşag şi trei echipaje ale ambulanţei.

Printre victime s-au aflat patru copii, adică doi băieți și două fete. Starea un băieţel de doar 6 anişori era critică, el având un traumatism cranio-cerebral. Doctorii i-au indus starea de comă, iar un echipaj SMURD de la judeţul Mureş l-a transportat pe calea aerului la o clinică din Târgu Mureş.


Vezi AICI mai multe despre acel accident cumplit


Despre caz a fost înştiinţat până şi secretarul de Stat Raed Arafat, care a avut o intervenţie la Antena 3 şi în care a spus că băieţelul se află într-o stare critică.

Mai bine de două săptămâni, cu toţii au sperat în minuni, deşi doctorii au fost rezervaţi încă de la început în ce priveşte şansele de viaţă ale micuţului.

Din păcate, în cursul zilei de marţi, doctorii nu au mai putut face nimic, astfel că George Chiş a murit pe patul unui spital din Târgu Mureş.

Miercuri după-amiază, băiatul a ajuns acasă la Giurtelecu, satul în care a copilărit. Trupul neînsufleţit a fost aşteptat la intrarea în sat de tinerii din localitatea şi l-au însoţit până acasă, realizând o coloană de maşini. Astfel, aceştia au vrut să îşi arată susţinerea faţă de familia îndoliată în acest moment greu.

Azi la amiază, băiatul a fost dus pe ultimul drum sute şi sute de oameni, iar colegii săi de la Şcoala Gimnazială Giurtelecu Şimleului au îmbrăcat tricouri cu chipul lui George.

Încă de când avea vreo trei-patru anişori, George visa că într-o zi va fi poliţist. Viaţa asta a făcut ca el să nu îşi mai poată realiza visul niciodată. Totuşi, înainte de a pune trupul în sicriu, părinţii l-au îmbrăcat în uniformă de poliţist…

Pe lângă visul de a fi poliţist, băiatul mai avea o atracţie: “sportul rege”. Aceasta, cu atât mai mult cu cât tatăl său – Mircea Chiş – este un mare pătimaş al fotbalului şi care acum câţiva ani a reînviat acest sport în sat, fiind conducătorul formaţiei AS Venus Girtelecu Şimleului.

Un fan înfocat al lui Dinamo Bucureşti, Mircea Chiş visa să îşi vadă cânda copilul departe în cariera fotbalistică, iar pentru aceasta a făcut sacrificii şi l-a înscris pe George la un club de fotbal aflat la peste 50 de kilometri, este vorba despre CS Viitorul Zalău.

“Anul trecut a făcut antrenamente cu CS Viitorul, iar în acest puteam să îl legitimăm. Din păcate, copilul s-a stins din viaţă”, spune Daniel Sabou – fondatorul clubului.

Destinul sau nu…. mama lui George – cea care era şoferul autoturismului în momentul accidentului, a suferit unele răni. La spital, în timp ce făceau analize, doctorii au descoperit că femeia în vârstă de 37 de ani este însărcinată!?

Loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 
More in Ştiri din Sălaj