Connect with us

Ştiri din Sălaj

Mediul rural la putere. Diplomă de excelență la Olimpiada Națională pentru o elevă din comuna Bălan!


Deși vine de la țară, de la Şcoala Gimnazială Nr. 1 Bălan, Ana Mnere a ajuns de două ori consecutiv la faza naţională la limba franceză, ultima dată în acest an, când rezultatele sale au fost răsplătite cu o medalie. Pentru performanţele notabile realizate, eleva a fost premiată şi de autorităţile din comuna natală


La Olimpiada Naţională de Limbi Romanice care a avut loc în perioada 2 – 6 Aprilie în oraşul Buzău, au participat peste 300 dintre cei mai buni elevi din ţară la această disciplină. Între aceştia s-a aflat şi Ana Cristian Mnere, o sălăjeancă originară din comuna Bălan, care a concurat la Limba Franceză.

Deşi era singura elevă ce provenea din mediul rural, sălăjeanca în vârtă de 15 ani a excelat la specialitatea care a propulsat-o de două ori la rând la faza naţională.

Elevă în clasa a VIII-a la Şcoala Gimnazială Nr. 1 Bălan, Ana a fost mereu atrasă de concursurile, astfel că ea şi-a făcut debutul în clasa a V-a, când a participat la olimpiada de Limba şi Literatura Romană.

Pe parcursul anilor s-a simţit mult mai atrasă de Limba Franceză la care a început să exceleze la orele predate în sala de clasă şi pentru prima dată în anul  școlar 2016 – 2017 a participat la Olimpiada de Limba Franceză, unde totul a fost un succes, deoarece eleve din Bălan a obţinut mențiunea  specială!

Mai apoi, în anul şcolar 2017 – 2018, sălăjeanca s-a calificat din nou la faza naţională de la Buzău. Şi aici, eleva pregătită de profesoara Manuela Noje a fost printre remarcaţi, obţinând un punctaj mare, pentru care a primit o diplomă de excelenţă, o medalie, diplome si chiar premii în bani.

Toată comunitatea din Bălan a fost mândră de reuşita elevei şi drept dovadă Consiliul Local al comunei şi Primăria au organizat o festivitate de premiere, la care au fost premiate eleva, profesoara care s-a ocupat de pregătirea ei, doamna director, dar şi doamnele inspector de specialitate. Eleva Ana Mnere a fost premiată cu o diplomă de Excelenţă chiar de primarul Isaia Maghiar, care i-a oferit şi un premiu în valoare de  1.000 de lei.

Ana Mnere este pasionată de limbi străine şi îşi doreşte să continue studiile la un liceu cu profil de filologie.

“Cred că este important să facem ceea ce ne place, iar în acest mod putem realiza orice ne propunem. Trebuie să facem tot cu pasiune si iubire”, a declarat Ana Mnere pentru Ştiri din Sălaj.

Eleva este recunoscătoare celor care au fost lângă ea în toată această perioadă şi doreşte să le mulţumească pe această cale.

“Toate gândurile mele de recunoștință se îndreaptă către Draga mea profesoară de limba franceză – doamna Manuela Noje, care m-a sprijinit necondiționat în acești doi ani pentru a-mi îndeplini visul. Cu doamna profesoară am împărtășit fiecare zâmbet al unei reușite, dar și fiecare lacrimă care apare în mod inevitabil şi vreau să mulțumesc şi doamnei director și tuturor cadrelor didactice care m-au încurajat, care mi-au acordat mereu înțelegere și răbdare. Nu în ultimul rând, desigur, părinților mei pentru că m-au însoțit în această uriașă aventura, bucurându-se cel puțin la fel de mult ca mine. Îi iubesc foarte mult și sunt un copil foarte norocos pentru că îi am ca părinți”, a mai menţionat Ana Mnere.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in Ştiri din Sălaj