Connect with us

Sporturi

Zălăuancele Ioana Lung şi Cezara But s-au duelat în finala BT Tennis Cup


Tenismena de la Palatul Copiilor Zalău a reuşit să cucerească marele trofeu al competiţiei de la Cluj-Napoca, după o finală foarte disputată în faţa sportivei de la CSM Zalău


La finalul săptămânii trecute, în Cluj-Napoca a avut loc o nouă ediţie a BT Tennis Cup, organizator principal fiind CS Winners Cluj. Organizată sub egida Federaţiei Române de Tenis, competiţia s-a desfăşurat la nu mai puţin de 6 categorii de vârstă.

Şi judeţul Sălaj a fost reprezentat la turneul din judeţul vecin de sportivi de la Palatul Copiilor Zalău, CSM Zalău, CS Pro Teniş Şimleu, dar şi de la Tenis Pro Zalău. Clubul cel din urmă a fost reprezentat de singurul băiat sălăjean din competiţie.

Este vorba de Bogdan Stepanov, care a participat la categoria de vârstă 12 ani. Acesta a fost norocos la tragerea la sorţi şi a beneficiat de primul tur liber. În următoarea fază a competiţiei, tânărul tenismen zălăuan a dat peste Cristian Leontidis de la Metalul Salonta, favoritul numărul 3. Bihoreanul nu i-a dat nicio şansă sălăjeanului, pe care l-a învins în două seturi.

Finală zălăuană la categoria 14 ani

Pe tabloul feminin, Sălajul a fost de nu mai puţin de 3 reprezentate, de la 3 cluburi diferite. Ce este interesant este faptul că toate au participat la categoria de vârstă 14 ani.

Este vorba despre Mara Geiger (CS ProTenis Şimleu), Ioana Lung (Palatul Copiilor Zalău) şi de Cezara But (CSM Zalău). Au fost şase fete în total la această categorie de vârstă şi s-a jucat pe sistemul fiecare cu fiecare. Sălăjencele au evoluat foarte bine şi meciurile directe au fost foarte spectaculoase şi întortocheate.

Astfel, Mara Geiger a reuşit să se impună în faţa Cezarei But, a pierdut în faţa Ioanei Lung şi din nou a suferit un eşec şi împotriva Ioanei Abrudan, fiind nevoită să se mulţumească cu locul 3. Ioana Lung a avut un parcurs perfect şi a nu a pierdut nici măcar un set până înaintea jocului cu Cezara But.

La fel şi Cezara, a avut trei victorii şi doar în faţa şimleuancei Mara Geiger a suferit un eşec. Prin urmare, duelul dintre Ioana Lung şi Cezara But a fost decisiv pentru locul 1. Finala a avut loc la Zalău, cele două tinere speranţe ale tenisului feminin sălăjean oferind un joc plăcut şi foarte disputat.

Chiar dacă până acum, But nu i-a luat nici măcar un set sportivei de la Palatul Copiilor din Zalău, în această finală, eleva lui Costel Carp a “spart gheaţa” şi a reuşit să se impună în primul set cu 6 – 3.  Şi în setul 2, Cezara a avut un avantaj consistent, însă a cedat în cele din urmă actul secund cu 5 – 7. În setul decisiv, tenismena de la Palatul Copiilor a reuşit să se impună într-o manieră categorică, scor 6 – 1, cucerind astfel trofeul.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Sporturi