Connect with us

Ştiri din Sălaj

DRAMĂ. Şimleuanca Anca Sabou Neimet a urcat în Ceruri, la doar 40 de ani


Asistenta medicală la Spitalul Orășenesc “Prof. Dr. Ioan Pușcaș” din Șimleu Silvaniei, care anul trecut era diagnosticată cu leucemie, a trecut în nefiinţă sâmbătă dimineaţă. În urma ei rămân două fetiţe de 3, respectiv 9 anişori, care de acum încolo nu vor mai avea la cine să spună… MAMĂ


Veste zguduitoare. Anca Sabou Neimet, tânăra din Şimleu Silvaniei care anul trecut a fost diagnosticată cu leucemie a trecut în nefiinţă, cu doar nici trei săptămâni înainte de aniversarea a 41 de primăveri…

Problemele de sănătate au început pentru asistenta medicală de la Spitalul Orășenesc “Prof. Dr. Ioan Pușcaș” anul trecut, chiar înainte de Sfintele Paşte.

Trimisă de urgenţă la Clinica de Hematologie de la Institutul Oncologic Cluj-Napoca, femeia a fost diagnosticată cu leucemie acută mieloidă. Ea a început chimioterapia şi totul a mers bine la început, astfel că boala a intrat în remisie.

Din păcate, Anca s-a simţit rău la a patra cură de citostatice şi a întrerupt tratamentul. La un moment dat, doctorii au schimbat tratamentul şi se părea că pacienta se simte bine.

“Doctorii chiar au crezut că boala ar putea să fi dispărut, cu atât mai mult cu cât eu am o mutaţie genetice ce poate ajuta la acest fenomen. Înainte de Crăciun, însă, boala a recidivat şi acum am luat-o de la început cu tratamentul”, spunea femeia în vârstă de 40 de ani acum câteva luni pentru Ştiri din Sălaj.

Pentru noul tratament, Anca Sabou Neimet a avut nevoie de trombociţi, adică celule sangvine care au un rol important în coagularea sângelui. Pentru aceasta, a avut loc şi o campanie umanitară, astfel că la spital a ajuns o cantitate considerabilă de sânge.

“Cred că orice om sănătos ar trebui să doneze sânge. Acesta e un mod de a ajuta lumea, pe cei din apropiere şi nu numai”, spunea şimleuanca în timpul campaniei.

Între timp, dosarul ei a fost admis şi doctorii de la Clinica Fundeni din capitală puteau realiza transplantul de măduvă osoasă, care să o readucă la o viaţă normală pe femeia care trebuia să crească două copile frumoase şi isteţe.

“Pot aştepta două-trei luni, dar şi un an până când voi face transplantul. Între timp, m-am înarmat cu optimism şi chiar mi-am găsit o linişte sufletească. Totul s-a transformat în mine şi cred că acum sunt un alt om. E greu de exprimat în cuvinte starea mea”, ne spunea Anca la începutul anului cu optimism.

Din păcate, după câteva zile însorite, organismul femeii a cedat şi starea ei a început să se înrăutăţească.

Apropiaţii familiei spun că doctorii din Cluj-Napoca nu au mai avut să facă nimic, astfel că în cursul zilei de vineri şimleuanca a fost trimisă acasă, în comă profundă de gradul 2.

Sâmbătă dimineaţa, în jurul orei 7.40, Anca Sabou Neimet s-a stins din viaţă.

Duminică după-amiază, la capela de la cimitirul de pe strada Horea va avea priveghiul.

Luni la amiază, va avea loc înmormântarea.

Dumnezeu să o odihnească în pace!


Alte articole pe acelaşi subiect:

APEL UMANITAR. O mamă din Şimleu Silvaniei are nevoie urgentă de sânge!


 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Ştiri din Sălaj