Connect with us

ARTE MARTIALE

Şimleuanul Marius Ilinca, campion mondial la shotokan!


Sportivul de la CS Omega Şimleu Silvaniei a avut o prestaţie remarcabilă la Campionatul Mondial din Turcia, acolo unde a cucerit trei medalii la kumite, una dintre ele chiar de aur


Performanţă notabilă pentru karate-ul de la poalele Măgurii, la cea de a IX-a ediţie a Campionatului Mondial shotokan WTF. Deşi la competiţia desfăşurată în week-end la Istanbul a avut un singur reprezentant, CS Omega Şimleu Silvaniei a revenit acasă cu trei medalii!

Aşadar, pe tatamiul din Turcia a intrat Marius Ilinca, cel care a participat la mai multe stiluri, toate la categoria cadeţi. Deşi la startul întrecerilor s-au aflat sportivi din 34 de naţiuni, elevul profesorului Gheorghe Pop a fost un bun ambasador al micuţei urbe de sub Măgură.

Astfel, la Sanbon Shobu, talentatul sportiv a cucerit medalia de aur la individual! În concursul pe echipe, şimleuanul a devenit vicecampion mondial cu Naţionalei României.

Mai mult, karateka de 15 ani a urcat pe podium şi la Shobu Ippon, unde a cucerit medalia de bronz. Pentru aceste medalii, Marius Ilinca a primit toate aprecierile de la mentorul său.

“Sunt foarte mulţumit de performanţele realizate de Marius. Trei medalii la Mondiale sunt rezultate nesperat de bune, având în vedere că concursul a fost unul foarte tare”, ne-a declarat Gheorghe Pop, preşedintele de la CS Omega.

De precizat că acestea nu sunt primele medalii pentru şimleuanul de 15 ani la competiţiile internaţionale de mare anvergură, deoarece Ilinca a mai fost medaliat la Europene, dar şi la Mondiale, ultimele fiind cucerite la concursurile din Cehia şi Polonia.

La 15 ani, sportivul din Şimleu Silvaniei are deja o experienţă de şase ani, deoarece el a început să practice artele marţiale de la vârsta de 9 ani la Cercul de karate de la Clubul Copiilor Şimleu Silvaniei, ulterior având dublă legitimare cu CS Omega, acolo unde practică acest sport la nivel de performanţă.

Tot sub culorile clubului şimleuan, Marius Ilinca a reuşit să spargă “bariera” în topul celor mai buni sportiv ai judeţului, astfel că în anul 2016 el a fost nominalizat în topul celor mai buni sportivi ai Sălajului în probele neolimpice.

În fine, trebuie să adăugăm faptul că în Turcia a fost prezentă şi Paula Radu, dar în această dată sportiva de la CS Omega s-a aflat acolo în calitate de arbitru principal.

 

Mai multe, în ziarul Sportul Sălăjean de miercuri, 25 aprilie.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in ARTE MARTIALE