Connect with us

Sporturi

Scandal la Tribunalul Sălaj. O judecătoare ar fi desecretizat protocoale încheiate de S.R.I. Vezi răspunsul Tribunalului Sălaj


Miercuri seara, în cadrul unei emisiuni difuzate de postul de televiziune Antena 3, un memoriu scris de o judecătoare din cadrul Tribunalului Sălaj a provocat un scandal imens. Judecătoarea ar fi descretizat protocoale încheiate  de Serviciul Român de Informaţii, însă într-un comunicat de presă relatat de Biroul de informare şi relaţii publice al Tribunalului Sălaj, reiese faptul că judecătoarea sălăjeancă nu a relatat acel memoriu şi totul este un fals


Un scandal uriaş a fost provocat ieri seară, după ce un document semnat de judecătoarea Maria-Cristina Ştef, din cadrul Tribunalului Sălaj a fost făcut public în cadrul unei emisiuni difuzate de postul de televiziune Antena 3.

În cadrul acelui act, judecătoarea din judeţul nostru ar fi prezentat secrete cu privire la protocoalele încheiate de Serviciul Român de Informaţii. Totuşi, la scurt timp, Biroul de informare şi relaţii publice al Tribunalului Sălaj a emis un comunicat de presă în care a ţinut să precizeze că acel act, chiar dacă era semnat de Maria-Cristina Ştef, nu era relatat de aceasta.

“Având în vedere informațiile apărute în presa audiovizuală, în cadrul emisiunii „Sinteza zilei” difuzată de postul de televiziune Antena 3 în seara zilei de miercuri, 25.04.2018, cu privire la un memoriu atribuit doamnei judecător Ștef Maria-Cristina din cadrul Tribunalului Sălaj, referitor la desecretizarea protocoalelor încheiate de Serviciul Român de Informaţii, precum și interesul manifestat de opinia publică cu privire la acest subiect, Biroul de informare și relații publice al Tribunalului Sălaj este abilitat să transmită următoarele:

 “În urma unui răspuns trimis doamnei judecător Ștef Maria-Cristina de către Comisia juridică a Senatului României, aceasta a aflat că în numele său a fost formulat un memoriu referitor la faptul că, la nivelul Tribunalului Sălaj, anumite dosare cu infracțiuni grave sunt scoase din tribunal și prezentate Serviciului Român de Informații şi că în cadrul instituției funcționează un comitet mixt, format din procurori, judecători și alți conducători de servicii ce analizează dosarele cu infracțiuni grave, subsecvent propunându-se soluțiile care trebuie date. În aceste împrejurări, la data de 20 aprilie 2018, doamna judecător Ștef Maria-Cristina a formulat o plângere penală pe care a depus-o la Parchetul de pe lângă Judecătoria Zalău, pentru comiterea infracțiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Menționăm că în cadrul Tribunalului Sălaj nu sunt organizate comitete mixte de procurori, judecători și/sau conducători de instituții care să analizeze dosare penale în scopul propunerii de soluții, nefiind, de altfel, organizate niciun fel de comitete. Soluția în cadrul unui dosar penal este dată exclusiv de judecătorul cauzei ca urmare a deliberării personale, în baza probelor legal administrate în cauză, fără interferențe exterioare.

De asemenea, dosarele instanței părăsesc sediul Tribunalului Sălaj doar în condițiile expres reglementate de Regulamentul de ordine interioară al instanțelor judecătorești aprobat prin Hotărârea nr. 1375/2015 a Consiliului Superior al Magistraturii (art. 93 din R.O.I.). Sintetizând, învederăm faptul că doamna judecător Ștef Maria-Cristina nu a formulat şi adresat vreun memoriu cu un astfel de conținut Comisiei juridice a Senatului României și nici vreunei alte instituții ale statului, iar aspectele prezentate în cuprinsul memoriului nu corespund realitaţii.

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE AL TRIBUNALULUI SĂLAJ Judecător Liliana Santavan”, se arată în comunicatul de presă emis de Tribunalul Sălaj

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Sporturi