Connect with us

Feminin

Surpriză de proporţii. Olimpia Cluj a părăsit Cupa României încă din sferturi


Deşi de la înfiinţare şi până în prezent, gruparea clujeană a ajuns de fiecare dată în finala competiţie, reuşind să o şi câştige de 6 ori din 7 încercări, în acest sezon, Olimpia a fost oprită în sferturile de finală ale competiţiei, fiind învinsă de Vasas Femina Odorhei la loviturile de departajare


Miercuri, 25 aprilie au fost programate primele două meciuri din cadrul sferturilor de finală ale Cupei României la fotbal feminin. După cum anunţam şi după tragerea la sorţi, majoritatea meciurilor se anunţau a fi destul de interesante şi echilibrate, iar ieri s-au desfăşurat duelurile dintre CSS Târgovişte şi CFR Timişoara, dar şi Vasas Femina Odorhei – Olimpia Cluj.

La prima vedere, Olimpia Cluj şi CFR Timişoara au părut favorite, mai ales că cele două ocupă primele două poziţii în clasamentul Ligii 1, dar cum Cupa României este numită şi competiţia surprizelor, orice se putea întâmpla.

Aşa a şi fost. Astfel, deşi miercuri au fost programate doar două meciuri din cele patru din cadrul sferturilor de finală ale Cupei României, au fost înregistrate două surprize, dintre care una de proporţii!

Chiar dacă la Târgovişte se anunţa un joc echilibrat, CFR Timişoara a plecat cu prima şansă, însă pe teren datele problemei au fost altele. Astfel, CSS Târgovişte a fost echipa mai exactă şi a controlat jocul. În cele din urmă, gazdele au reuşit să se impună la două goluri diferenţă asigurându-şi astfel calificarea în semifinalele Cupei României, fază în care a ajuns şi în sezonul trecut.

Surpriza de proporţii s-a înregistrat la duelul dintre Vasas Femina Odorhei – Olimpia Cluj. Gruparea clujeană încă de la înfiinţare a ajuns până în ultimul act, reuşind să câştige 6 din cele 7 finale jucate. Cele două formaţii s-au întâlnit şi la finalul săptămânii trecute, în campionat, iar duelul de la Cluj a fost câştigat categoric de Olimpia, scor 6 – 0.

Totuşi, jocul de miercuri, din Cupă a fost cu totul altul. “Portăriţa” Linda Kajtar a fost în mare formă şi clujencele nu au reuşit să înscrie în cele 90 de minute de joc regulamentare. Ce-i drept, nici nu a primit. Astfel, meciul a intrat în prelungiri. În cele din urmă, gazdele au fost cele care au deschis scorul, prin Carolina Tabur, în minutul 104, iar şapte minute mai târziu, Teodora Meluţă a restabilit egalitatea.

Până la final cele două formaţii nu au mai marcat şi astfel, a fost nevoie de executarea loviturilor de departajare pentru stabilirea câştigătoarei. La loteria penalty-urilor, jucătoarele de la Vasas Femina Odorhei au fost mai exacte şi au reuşit să se impună, stabilind scorul final, 4 – 3, reuşind o calificare istorică în semifinalele Cupei României.

În ceea ce priveşte Olimpia Cluj, să spunem că este pentru prima dată în istoria celei mai galonate echipe din fotbalul feminin românesc când părăseşte Cupa României în faza sferturilor de finală.

Să spunem că celelalte două meciuri, Asociația „Fotbal Club Fair-Play” – Heniu Prundu Bârgăului şi Piros Security – Navobi Iași vor avea loc duminică, 13 mai.

Sursa foto: Diana Coltofean

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Feminin