Connect with us

ARTE MARTIALE

CS DANI-SAN Zalău, de 8 ori pe podium la Mondialele din Turcia. GALERIE FOTO şi VIDEO


Sportivii pregătiţi de Dan Lucian Chiş au cucerit două titluri mondiale şi au urcat de încă şase ori pe podium, aducând acasă încă 2 medalii de argint şi patru de bronz


Campionatul Mondial de Karate-do W.S.F a fost găzduit la finalul săptămânii care tocmai s-a încheiat de unul din cele mai imporante oraşe din Turcia. La Istanbul s-au întrecut pe tatami sportivi din 34 de state, aproximativ 1.500 de sportivi luptând cu dârzenie pentru adjudecarea unei medalii cât mai strălucitoare.

Printre competitori s-a regăsit şi delegaţia de la Clubul Sportiv DANI-SAN Zalău care a aliniat la startul competiţiei 5 sportivi, iar spre satisfacţia antrenorului lor, Dan Chiş, toţi s-au întors acasă cu cel puţin o medalie.

În total, CS Dani-San a reuşit să contabilizeze 8 medalii, iar două dintre ele sunt din cel mai strălucitor metal!

Astfel, Andrei Creţ s-a încununat campion mondial în proba de kumkite shobu sanbon, iar Andrei Chiş a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului de premiere în proba de kumite echipe.

Tot în proba de kumite echipe, la categoria de vârstă cadeţi, Darius Goron a cucerit medalia de argint, iar veteranul delegaţiei zălăuane – Adrian Creţ, a devenit vicecampion mondial în proba de kata individual – masters.

Pe lângă cele două titluri de campioni mondiali şi alte două de vicecampioni mondiali, sportivii sălăjeni au mai cucerit 4 medalii de bronz prin Mihail Chiş la kumite individual shobu ippon şi kumite echipe, Andrei Chiş la kumite individual shobu ippon, respectiv Darius Goron la kata individual.

“A fost o competiţie foarte grea pentru sportivii mei. Pot spune că a fost o întrecere atât a fizicului cât şi a mentalului. La asemenea competiţie ai de luptat în mai multe probe pe parcursul întregii zile. În cazul de faţă, pentru unii dintre sportivi competiţia s-a desfăşurat pe parcursul a două zile, iar nervii le sunt întinşi la maximum, atât lor ca şi concurenţi, cât şi mie ca antrenor. Mă bucur că au trecut cu brio acest eveniment şi, mai mult de atât, au reuşit să urce pe podiumul mult dorit, dovedind că merităm să mergem înainte. Aceste rezultate sunt  o încununare a eforturilor din care trebuie să avem grijă să tragem maximul de învăţăminte”, a afirmat Dan Chiş la finalul întrecerii.

Performanţele obţinute de cei cinci karateka sălăjeni sunt cu atât mai preţioase cu cât totul s-a făcut pe propria cheltuială, sprijinul financiar din partea sponsorilor sau autorităţilor locale lipsind şi de aceasta dată.

Mai multe pe acest subiect, în ediția ziarului Sportul Sălăjean de miercuri, 25 aprilie.

loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in ARTE MARTIALE