Connect with us

Ştiri din Sălaj

Asociația ”Sălăjenii Contează” trimite 30 de elevi din Sălaj în Parlamentul României


Asociația  Sălăjenii Contează a lansat un concurs de eseuri destinat elevilor de liceu din Sălaj. Cele mai bune 30 de lucrări vor fi premiate cu o vizită în Parlamentul României


Implicarea tinerilor în procesele democratice reprezintă una dintre cele mai importante obiective ale statelor moderne.

Conform Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare, cele 1,2 miliarde de tineri la nivel global demonstrează constant faptul că populația tânără are potențialul de a deveni un factor de decizie determinant în ceea ce privește dezvoltarea mentalităților civice!

Tu știi cum este exercitată puterea legislativă a țării?

Asociația Sălăjenii Contează lansează campania „Tinerii Sălăjeni în Parlament”, un demers ce are ca scop familiarizarea elevilor sălăjeni cu activitatea parlamentară, prin organizarea unui concurs de eseuri cu tema „Parlamentul României în secolul XXI: provocări și vulnerabilități”.

Astfel, elevii claselor a X-a și a XI-a din cadrul liceelor sălăjene vor trebui să prezinte o în această lucrare o radiografie a instituției și modului său de lucru alături de propunerile lor cu privire la îmbunătățirea activității acesteia și a relaționării cu cetățenii!

Ai timp până pe 25 mai să-ți trimiți lucrarea pe adresa de email salajeniiconteaza@yahoo.com!”, se arată în anunțul de promovare al campaniei.

Așadar, elevii de liceu din clasele a X-a și a XI-a pot trimite un eseu despre Parlamentul României până în data de 25 mai. Un juriu format din cadre didactice și oameni de cultură din Sălaj va nota lucrările trimise, iar  30 de elevi care vor avea cele mai bune punctaje vor avea ocazia de a vedea pe viu cum funcționează instituția parlamentară.

Cei 30 de elevi vor participa la o excursie în Parlamentul României în cadrul căreia vor vizita atât clădirea –  una dintre cele mai mari din lume –  dar vor interacționa și cu parlamentarii din cadrul Comisiei pentru Transporturi din Camera Deputaților.

Elevii care doresc să participe vor fi familiarizați cu un set de reguli privind redactarea materialelor pentru acest concurs: Eseurile vor fi redactate în format Word (doc./docx.), cu o lungime maximă de 5000 de cuvinte și fiind însoțite de o bibliografie pentru prezentarea surselor folosite în documentarea pe acest subiect, documentele vor fi trimise pe adresa salajeniiconteaza@gmail.ro; după primirea materialelor de către staff, concurenții vor primi un mesaj automat de confirmare.

 Deplasarea elevilor la București are loc în perioada 10 – 11 iunie.

 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Ştiri din Sălaj