Connect with us

Ştiri din Sălaj

Incendii de vegetaţie în comunele Mirşid, Hida şi Dragu


În data de 22.04.2018 la ora 14.33 Detaşamentul de pompieri Zalău a fost solicita să intervină pentru a stinge un incendiu izbucnit pe un teren viran din localitatea Moigrad. Flăcările au mistuit aproximativ 1 ha de vegetaţie uscată. În data de 22.04.2018 la ora 22.00 Garda de intervenţie nr. 3 Hida a fost solicitată să intervină pentru a stinge un incendiu izbucnit pe un teren viran, între localităţile Hida şi Dragu


Flăcările au mistuit aproximativ 1.5 ha de vegetaţie uscată.

Odată cu venirea primăverii, cetăţenii din zonele rurale şi nu numai vor desfăşura o amplă campanie de igienizare al terenurilor.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Porolissum reaminteşţe persoanelor care folosesc focul pentru igienizare, că potrivit HGR. 537/2007 articolul 1, aliniatul 3, literele r şi s, arderea resturilor vegetale, gunoaielor, deşeurilor şi a altor materiale combustibile, fără obţinerea permisului de lucru cu foc şi fără luarea măsurilor pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăţi precum şi amenajarea locurilor pentru utilizarea focului deschis în condiţii şi la distanţe care favorizează propagarea focului la construcţii, depozite, culturi agricole, păduri, plantaţii şi alte vecinătăţi constituie contravenţie şi se sancţionează cu amenda de la 1.000 lei la 2.500 lei.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Ştiri din Sălaj