Connect with us

ARTE MARTIALE

Karateka sălăjeni, 8 medalii de aur la Cupa “Şimleului”


Delegaţia sălăjeană formată din karateka de la CS Omega Şimleu Silvaniei, Clubul Copiilor Şimleu şi CS Coste Jibou au cucerit nu mai puţin de 39 de medalii în total. Pe lângă cele 8 de aur, sălăjenii au mai câştigat 12 medalii de argint şi 19 medalii de bronz


Sala de sport “Măgura” a oraşului Şimleu Silvaniei a fost gazda celei de-a XX-a ediţie a tradiţionalei competiţii de Karate Shotokan “CUPA ŞIMLEULUI”, un eveniment devenit tradiţie şi mult aşteptat de şimleuani! Organizatorii concursului sunt C.S.Omega şi Clubul Copiilor din Şimleu Silvaniei în colaborare cu D.J.T.S. Sălaj şi cu sprijinul Primăriei din Şimleu Silvaniei. Acest eveniment a reunit aproape 150 de karateka din judeţele Maramureş, Bihor, Satu Mare şi Sălaj, care s-au întrecut în probe de kumite individual, secţiunile W.K.F. şi Shobu Ippon, atât la categoria speranţe (începători), cât şi la consacraţi (avansaţi).

A fost un regal de Karate care a durat în jur de 7 ore dar la care a domnit fair-play-ul şi spiritul marţial, cu un public numeros dar civilizat şi răbdător, care a încurajat toţi sportivii şi le-a răsplătit cu aplauze evoluţia de pe tatami.

În deschidere, după intonarea Imnului României, primarul oraşului Şimleu Silvaniei, ing. Septimiu Ţurcaş, care a ţinut să fie alături de noi la acest eveniment, a încurajat sportivii, le-a urat succes şi i-a felicitat pentru entuziasmul cu care se prezintă la astfel de acţiuni şi pentru faptul că practică acest sport.

La final gazdele au răsplătit efortul competitorilor cu trofee, medalii şi diplome, oferite în cadru festiv spre marea satisfacţie mai ales a celor mai mici participanţi.  Echipa sălăjeană a aliniat la start 40 de karateka de la Clubul Copiilor şi C.S. Omega din Şimleu Silvaniei şi de la C.S. Coste din Jibou, care au evoluat foarte bine şi care până la finele competiţiei au obţinut 8 medalii de aur, 12 de argint şi 19 de bronz.

Un palmares impresionant având în vedere că o parte din concurenti se aflau la primul contact cu un asemenea concurs. S-au remarcat printr-o prestaţie deosebită urmatorii: Medeea Toma, Sabina Brailoiu,  Cezar Croitoru, Raul Balog, David Cosma (2), Marius Ilinca (2), care au obţinut locuri I, dar şi Teodora Iacobhazi, Kulcsar Hunor, Cătălin Corbeanu, Bakai Patrik, Antonio Paşca, Mandel Krisztian, Gabriel Cionca, Bal Matei, Marius Cherecheş  şi  Nicolae Gal (3), care au obţinut locuri II.

Au arbitrat fără reproş: Takacs Mihaly, Demyen Geza, Ioana Herţeg, Daniel Petruţ, Călin Coste, Stelian Mihalcea, Szentgyorgyi Silvia, Mihai Ardelean  şi Paula Radu, aceasta din urma fiind delegată de către Federaţia Română de Karate să arbitreze şi la Campionatul Mondial de Karate Shotokan de la Istanbul, la care vom participa la finele acestei săptămâni. Au supervizat competiţia sensei Viorel Duţă – preşedintele A.N.A.K. şi subsemnatul, în calitate de gazdă şi de preşedinte al Comisiei de Arbitraj. Felicit sincer întreg lotul sălăjean şi în acelaşi timp ţin să mulţumesc tuturor celor care au fost alături de noi!

prof. Gheorghe POP

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in ARTE MARTIALE