Connect with us

Editorial

“Fair play-ul sportiv” pe cale de dispariţie

Se spune că în sport fair play-ul este prezent la toate disciplinele, dar de fapt, de ceva vreme, cel puţin în Sălaj, acesta lipseşte aproape cu desăvârşire. Invidia este din ce în ce mai prezentă în rândul practicanţilor de sport, iar dacă până nu cu mult timp în urmă nu se înghiţeau între ei practicanţii a doua sau mai multe discipline diferite, mai nou nu se mai prea tolerează între ei nici sportivii care practică acelaşi sport.

În general sportul formează caractere, dar se pare că mai nou sportul nu mai este ceea ce a fost odinioară. Cel mai interesant este faptul că, cele mai multe cazuri în care invidia a ieşit la suprafaţă sunt la sporturile la care te aştepţi probabil cel mai puţin, sporturi în care controlul şi auto-controlul sunt esenţiale. Din păcate unii dintre ei şi-au dat în petec şi i-au dezamăgit pe cei care au vazut în ei modele demne de urmat.

Nu o să-i numesc cu nume şi prenume pe cei care au uitat ce înseamnă spiritul de fair play, dar cei mai mulţi o să se regăsească în rândurile acestea, iar cei care nu se recunosc o să fie recunoscuţi de cititorii fideli, celui care au observat în ultima perioadă modul în care sunt prezentate în rândurile ziarului nostru performanţele sportive a celor în cauză.

Un prim caz în care lipsa de fair play a ieşit la iveală este acela al personajului care continuă să informeze presa locala vis a vis de performanţele sportive ale clubului pe care-l reprezintă dar nu mai aminteşte niciodată nimic de cele ale colegului alături de care odinioară îl lega o mare prietenie.

Un alt caz se regăseşte în atletism, acolo unde comentariile la adresa unora sau altora, bineînţeles sub anonimat, nu contenesc să apară la finalul fiecărui articol în care sunt prezentate rezultatele sportive ale diferitilor sportivi, comentarii venite de cele mai multe ori din partea colegilor de club.

Nici “fotbalul” din judeţ nu este ocolit de astfel de situaţii. Jucătorii nu se respectă între ei  şi ajung de multe ori la meciurile oficiale disputate duminică la orele amiezii direct de la nunţi sau petreceri, arătând o lipsa de respect atât faţă de echipa pentru care evolueazâ cât şi faţă de adversari şi arbitri.

Exemplele ar putea să continue şi să vorbim şi de celelalte ramuri de sport, dar pentru moment mă opresc aici şi dau un răgaz celor care se simt pentru a deveni mai buni şi mai omenoşi pentru că aşa trebuie să fie orice sportiv adevărat şi orice om cu frică de Dumnezeu. Şi pentru că nu pot să mă abţin să nu amintesc, de lipsa de fair play dau în continuare dovadă şi cei din conducerea primăriei şi din conducerea clubului de volei care ascund în continuare adevărul legat de misterioasa eliminare din cupele europene a echipei ACS Volei Municipal Zalău în sezonul competiţional 2016/2017.

Având în vedere lipsa de fair play arătată de Ionel Ciunt şi toţi consilierii locali care au continuat să aprobe finanţarea unei echipei care nu şi-a apărat şansele în respectiva partidă, nu pot să nu mă întreb cum o să arate clubul pe care cei din Primăria Zalău vor să-l înfiinţeze. Eu doar mă întreb pe mine însumi şi nu mai aştept răspuns din partea aleşilor, nu de alta, dar că m-am obişnuit ca ei să tacă şi să facă doar ce vor ei şi cum cred ei că este bine fără a întreba într-un fel sau altul populaţia municipiul nostru dacă consideră oportună apariţia unei noi structuri sportive la noi în oraş.

loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Editorial