Connect with us

Ştiri din Sălaj

ŞOCANT. O sălajeancă, condamnată la 10 ani de închisoare după ce și-a omorât bebelușul de numai două luni


Curtea de Apel Cluj a pronunțat sentința în cazul femeii de 23 de ani din localitatea Fodora, care în luna februarie a anului trecut și-a ucis fetița în vârstă de doar două luni, după care i-a aruncat cadavrul în curte, acesta fiind descoperit abia patru luni mai târziu


În cursul zilei de 3 iunie am fost sesizați de faptul că în localitatea Fodora, într-o gospodărie, în zona cotețelor, s-a găsit cadavrul unui nou-născut. Urmează a se efectua autopsia medico-legală și a se stabili toate celelalte aspecte legate de cauzele decesului. Până la acest moment nu excludem absolut nicio variantă din anchetă”, a declarat în ziua descoperirii cadavrului Sorin Flonta, procuror-șef Secție Urmărire Penală de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj.

Un bărbat din localitate, a sunat atunci la 112. Acesta a povestit că bebelușul a fost găsit în  anexa unei gospodării. Bebelușul era învelit cu o păturică, spun anchetatorii, care nu au reușit nici măcar să stabilească sexul copilului, atât era de avansată starea de putrefacție a acestuia, semn că era mort de ceva vreme. Proprietarii gospodăriei au susținut atunci că nu au nici o legătură cu bebelușul mort și nici nu au cunoștință cine ar putea fi mama acestuia.

În urma anchetei, însă, oamenii legii au descoperit faptul că o tânără care locuiește în respectiva gospodărie este mama bebelușului mort. Femeia mai are doi copii, din relații anterioare, și nu este căsătorită. Femeia a povestit vecinilor, care o bănuiau că este însărcinată, faptul că este doar balonată și că s-a îngrășat, încercând astfel să ascundă sarcina.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj a constatat pe 7 iunie 2017, că principalul suspect în cazul bebelușului găsit mort în curtea familiei Blăjan, din satul Fodora, comuna Gâlgău, este Blăjan Daniela Nicoleta.

Procurorii spun că în cursul lunii februarie 2017, Blăjan Daniela a aruncat peste fiica sa în vârstă de două luni o plapumă cu intenția de a o ucide, după care a părăsit locuința, iar când s-a reîntors, copilul decedase. Femeia a aruncat apoi cadavrul copilei în zona cotețelor din propria gospodărie, acesta fiind dezgropat de un câine la începutul lunii iunie 2017.

Mama criminală este după gratii din luna iulie a anului trecut, fiind încarcerată în arest preventiv la Penitenciarul Rahova, după care a fost mutată la Penitenciarul Arad. Aceasta a fost acuzată inițial pentru omor, însă ulterior i s-a schimbat încadrarea faptei în omor asupra unui membru al familiei. Blăjan Daniela Nicoleta a cerut apoi să fie judecată pentru ucidere din culpă, însă magistrații i-au respins solicitarea.

 

În urma acestei sentințe, mama criminală a făcut apel la începutul acestei luni.

Sursa: someseanul.ro

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in Ştiri din Sălaj