Connect with us

FOTBAL

Rapid Zimbor câştigă derby-ul cu ACS Tihău şi revine pe podium


Gruparea condusă de Gabriel Mureşan şi Liviu Ciucă a reuşit să se impună la două goluri diferenţă în faţa formaţiei pregătite de Florin Mitrea la capătul unui joc în care adversarii au acuzat maniera de arbitraj


La finalul săptămânii trecute s-au desfăşurat meciurile etapei a XV-a din cadrul Seriei EST din Liga a V-a, etapă ce a programat câteva partide interesante. Fără doar şi poate, cel mai aşteptat duel al acestei runde a fost disputa dintre Rapid Zimbor şi ACS Tihău. După ce în tur, Rapid s-a impus la limită, Valentin Roşca şi colegii săi erau dornici de un nou succes în faţa echipei din comuna Surduc. Chiar dacă a lipsit căpitanul Adrian Brad, în defensiva Rapidului şi-a făcut loc Alin Gherman, cel care a trecut pe la echipele de juniori de la CFR Cluj. Totuşi, formaţia din Zimbor nu a stat bine doar în apărare, ci şi în atac şi până la pauză, Mihai Tilincă a reuşit dubla, al doilea gol fiind reuşit din lovitură liberă. În repriza secundă, oaspeţii au intrat mult mai motivaţi pe teren, iar Lucian Pocol şi David Noje au reuşit să marcheze, restabilind egalitatea.

În cele din urmă, Mihai Tilincă, din nou din lovitură liberă şi Marian Silaghi din penalty, au înscris pentru o victorie ce readuce Rapidul pe podium. O victorie spectaculoasă a reuşit şi Someşul Someş Odorhei, în deplasarea de la Viitorul Băbeni.  După un joc echilibrat, cele două echipe au intrat la pauză la egalitate, însă în repriza secundă, oaspeţii au fost mult mai exacţi şi în ultimele 10 minute de joc au reuşit să se desprindă decisiv, obţinând a 14-a victorie din acest sezon.

Tot la fel de spectaculos s-a impus şi Cetatea Almaşu, într-un meci cu 10 goluri. Disputat pe terenul din Almaşu, gazdele au început în forţă meciul şi Denis Varga a deschis repede scorul, iar Cristian Ignat a dublat repede avantajul echipei gazdă. Până la pauză, Cetatea şi-a păstrat avantajul de două goluri, chiar dacă a şi primit două.

În partea secundă, jocul s-a mai încins, în Denis Varga a fost de neoprit şi în minutul 61 a reuşit hattrick-ul. Imediat, Ionuţ Iacob a redus din nou din diferenţă, pentru ca acelaşi Varga să-şi treacă din nou numele pe lista marcatorilor, iar golul lui Vlad Revnic din finalul jocului a contat doar pentru statistică.

Olimpia Rus îşi continuă parcursul bun din acest campionat şi fără golgheterul Adalbert Pintea. Gruparea condusă de Augustin Bodea a făcut intrucţie cu vecinii de la Someşul Gâlgău. Chiar dacă i-a mai lipsit câţiva jucători importanţi, Olimpia şi-a asigurat victoria încă de la pauză, când avea avantaj de trei goluri. În partea secundă, Liviu Teglaş şi compania au reuşit să mai înscrie de alte trei ori, stabilind scorul final.

Tot o victorie categorică în deplasare a obţinut şi AS Creaca Jac. Gruparea condusă de Samir Sabou a reuşit să facă spectacol la Letca şi să învingă echipa locală la un scor de tenis. Pentru AS Creaca Jac a strălucit în acest meci Adrian Groza – venit în această iarnă de la CS Hida – autorul unui hattrick. Nici golgheterul Adrian Sabou nu a lipsit de pe lista marcatorilor, fiind autorul unei duble, în timp ce Răzvan Faur a reuşit şi el cel de-al şaselea său gol din acest sezon.

După această victorie, gruparea condusă de Samir Sabou ocupă în continuare penultimul loc, însă la doar 4 puncte distanţă de Recolta Agrij, echipă aflată pe locul 10.

Gruparea din Agrij a urcat pe acest loc, după victoria la limită, obţinută pe teren propriu în faţa celor de la Agronova Dragu. În acest joc, oaspeţii au fost cu ocaziile, în timp ce Recolta a fost echipa cu golurile. În decursul a şase minute, gazdele au punctat de trei ori, prin Lucian Goia – revenit în această iarnă de la Cetatea Buciumi -, Bogdan Szucs şi autogolul lui Patriţiu Varga.

Până la pauză, Ionuţ Pop a redus din handicap, după ce a transformat perfect o lovitură de la 11m. În repriza secundă, Ionuţ Pop a mai transormat un penalty, însă oaspeţii au atacat în zadar, meciul terminându-se cu victoria celor de la Agrij.

O victorie pe teren propriu a obţinut şi Largiana Românaşi. Gruparea condusă de Andrei Cristian Traian a controlat jocul cu “lanterna roşie” de la un capăt la celălalt, la capătul unui joc în care Cosmin Şandor a reuşit o dublă, după ce Andrei Chichişan a deschis scorul. De cealaltă parte, Sebastian Matyus a reuşit golul de onoare al oaspeţilor.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in FOTBAL