Connect with us

Sporturi

Accident deosebit de grav în Bobota, cu şapte victime. Un băieţel de 6 anişori a fost transportat la Târgu Mureş cu un elicopter SMURD


Evenimentul a avut loc sâmbătă la amiază, când o şoferiţă neatentă a virat fără să se asigure şi a intrat în coliziune cu autoturismul care circula din sens opus. În urma impactului, nu mai puţin de şapte persoane au fost rănite, între care patru copii!? Un băieţel în vârstă de 6 ani a fost transportat cu un elicopter SMURD la o clinică din Târgu Mureş, deoarece starea sa e critică, fiind în comă indusă

Tragedia a avut loc sâmbătă, la ora 12.05, în comuna Bobota. La o intersecţie cu un drumul judeţean ce face legătura cu satul Zalnoc, o şoferiţă în vârstă de 36 de ani din comuna Măerişte a efectuat virajul la stânga fără să se asigure. O maşină ce venea din sens opus nu a putut evita impactul şi a intrat în plin.

În urma impactului, nu mai puţin de şapte persoane, între care patru copii (doi băieți și două fete) au fost accidentaţi grav, fiind transportaţi la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Zalău de către două echipaje SMURD de la Şimleu Silvaniei şi Sărmăşag şi trei echipaje ale ambulanţei.

Un băieţel în vârstă de doar 6 anişori a suferit răni grave şi starea sa este critică. Acesta are traumatism cranio-cerebral, iar doctorii i-au indus starea de comă. Un echipaj SMURD de la judeţul Mureş a venit pe calea aerului şi l-a transportat pe băieţel la o clinică din Târgu Mureş cu un elicopter SMURD.

“Accident de circulaţie în localitatea Bobota: Din primele cercetări, sâmbătă, 14 aprilie a.c., la ora 12.05, o femeie de 36 de ani, din comuna Măerişte, în timp ce conducea autoturismul prin localitatea Bobota, la intersecţia cu DJ 109P a efectuat virajul la stânga fără să se asigure şi a intrat în coliziune cu autoturismul care circula din sens opus, pe drumul prioritar, condus de un bărbat de 30 de ani. În urma impactului, 7 persoane au fost transportate la spital (cei doi conducători auto şi 5 pasageri, dintre care 4 minori). Ambii şoferi au fost testati cu alcooltestul, rezultatul fiind negativ. Cercetările poliţiştilor continuă”, a menţionat Maria Cristea – purtătorul de cuvânt de la IPJ Sălaj.

Şi reprezentanţii ISU Sălaj au emis un comunicat pe acest subiect: “Sâmbătă, la ora 12.05, pompierii au fost solicitaţi să intervină la un accident rutier petrecut în localitatea Bobota. În urma accidentului au rezultat 7 victime, 3 adulţi şi 4 copii care au fost transportaţi de către două echipaje SMURD de la Şimleu Silvaniei şi Sărmăşag şi trei echipaje ale ambulanţei dintre care unul cu medic, la UPU SMURD Zalău”.

Despre acest grav accident a fost anunţat şi secretar de Stat – Raed Arafat, cel care este şeful Departamentului pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Contactat de cei de la Antena 3, Raed Arafat a descris situaţia copilului de 6 ani, care se află în stare critică.

„E un copil de șase ani, e într-o stare critică. E cu un traumatism cranio-cerebral, iar elicopterul SMURD de la punctul aerian de salvare Mureș a fost trimis acolo și acum copilul este pe drum către Târgu-Mureș, unde este așteptat de medicii specialiști, mai ales de un neuro-chirurg. Trebuie să se decidă dacă e de intervenit. Elicopterul a fost necesar pentru copil, s-a văzut că avea nevoie de un nivel mai înalt de îngrijire. Copilul e într-o comă indusă”, a declarat secretarul de Stat.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Sporturi