Connect with us

HANDBAL

Victorie cu iz de vacanță pentru HC Zalău. GALERIE FOTO şi VIDEO


Sălăjencele au trecut uşor de “U” Cluj, deşi – în repriza secundă – Gheorghe Tadici a aruncat în luptă şi rezervele. Atmosfera a fost una estivală şi fără miză, deoarece Zalăul şi-a cam luat gândul de la cupele europene, în timp ce clujencele sunt aproape salvate de retrogradare


Considerat ani la rând un derby al Ardealului, duelul dintre HC Zalău şi “U” Cluj şi-a cam pierdut din strălucire, în primul rând din cauza faptului de gruparea de pe Someş  nu a mai putut rămâne la un nivel competitiv ridicat.

Şi în acest campionat, prima grijă a celor de la Universitatea a fost evitarea retrogradării, elevele lui Alin Bondar având şi acum o clasare modestă: locul 10 înaintea jocului de sâmbătă dimineaţa de la poalele Meseşului.

De cealaltă parte, după remiza de acasă cu Vâlcea, HC Zalău a cam pierdut contactul cu locul 5, adică ultimul loc ce duce în cupele europene în sezonul viitor. În aceste condiţii, managerul Gheorghe Tadici şi-a permis să ruleze tot lotul, cu atât mai mult cu cât Zalăul nu se va mai putea baza în stagiunea viitoare pe mai multe jucătoare din actualul lot

Şi în tribunele Sălii Sporturilor “Gheorghe Tadici”, atmosfera a fost una de vacanţă, astfel că la startul partidei am putut număra doar vreo 300 de spectatori.

Cele care au deschis scorul au fost amfitrioanele, prin Andrada Trif, iar căpitanul Valentina Panici a dus tabela la scorul de 2 – 0. Diana Lazăr (Puiu) – fosta jucătoare a Zalăului – a spart gheaţa pentru Cluj, marcând în minutul 3. În continuare, “U” Cluj a ţinut aproape şi – în minutul 10 – Florina Chintoan a înscris pentru 6 – 6!

În următoarele 10 minute, cele două combatante au fost egale în teren, dar şi pe tabelă, care a indicat 7 – 7 (min. 14), 8 – 8 (min. 15) sau 10 – 10 (min. 19).

A urmat apoi o serie şase goluri consecutive pentru HC Zalău şi jocul s-a rupt definitiv, cu atât mai mult cu cât gazdele au continuat seria de goluri şi după pauză, înscriind încă trei goluri în primele 5 minute!

Din acel moment, clujencele au încercat să limiteze scorul, dar numai parţial, deoarece Valentina Panici şi compania au mai reuşit o serie de cinci goluri consecutive în doar 6 minute, şi tabela s-a modificat de la 20 – 13 (min. 38) la 25 – 13 (min. 44)!

Având un avantaj de 11 goluri, Gheorghe Tadici şi-a permis să arunce în luptă şi generaţia tânără, astfel că – în aplauzele spectatorilor – pe semicerc şi-a făcut apariţia Diana Nichidean, Andreea Stîngă sau Sabrina Lazea.

Din fericire, acestea au avut o prestaţia bună, astfel că Nichidean a reuşit să înscrie de două ori, iar unul dintre goluri chiar a fost superb! Şi Lazea a marcat de două ori, iar aceste reuşite îi pot da aripi.

La final, tabela de marcaj a arătat o diferenţă de 9 goluri pentru HC Zalău, care prin acest succes şi-a consolidat locul 6 şi mai poate respira în ceafă celor de la CSM Bistriţa – ocupanta locului 5.

Cea mai bună marcatoate de pe teren a fost experimentata Florina Chintoan, cu 7 reuşite, în timp din tabăra sălăjencelelor golghetera jocului a fost Dana Abed-Kader, cu 6 goluri.

 


HC Zalău – “U” Cluj 32 – 23 (16 – 10)

HC Zalău: Paula Teodorescu, Raluca Kelemen – Dana Abed-Kader (6 goluri), Valentina Panici (5), Larisa Tamaş (4), Ana Maria Dragut (4), Raluca Irimia (3), Diana Nichidean (2), Sabrina Lazea (2), Andrada Trif (2), Cristiana Nica (2), Roxana Rob (2), Andreea Stîngă, Ana Ciolan şi Claudia Constantinescu. Manager: Gheorghe Tadici

“U” Cluj: Ionica Munteanu – Florina Chintoan (7 goluri), Mihaela Senocico-Ani (6), Diana Lazăr (5), Abigail Vălean (2), Cristina Boian (2), Raluca Petruş (1), Alexandra Prodan, Sonia Vasiliu şi Reka Tamas. Antrenor: Alin Bondar

Cuplul de arbitri: Teodor Şerbu – Andrei Vasilescu (ambii din Bucureşti)

Observator FRH: Ioan Chira (Baia Mare)


 

 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in HANDBAL