Connect with us

Editorial

EDITORIAL. Campioana la un pas de desfiinţare?

Pentru că am promis să nu renunţ la lupta pentru aflarea adevărului legat de tristul şi deloc plăcutul “episod Bosnia”, nu pot să nu revin şi să nu mă întreb dacă cei din conducerea echipei şi conducerea Primăriei nu au pornit la drum cu gândul de a distruge sportul. Poate unii o să creadă că spun prostii, dar iată ce se poate întâmpla.

În urmă cu nici un an de zile a dispărut de pe harta fotbalului românesc echipa FC Zalău din cauza faptului că gruparea condusă de Ioan Morar nu şi-a îndeplinit obiectivul de clasament şi nu a mai putut beneficia de susţinere din partea Consiliului Local şi a Primăriei Municipiului Zalău (cel puţin aşa au susţinut cei din conducerea Primăriei). La exact un an distanţă, aceeaşi soartă ar putea să o aibă şi echipa încă campioană a României la volei masculin. Cu patru etape înainte de încheierea campionatului, echipa campioană se află pe locul 4 în clasamentul Diviziei A1, dar orice pas greşit o poate costa poziţia din clasament şi ar putea să nu termine întrecerea internă pe această poziţie ceea ce ar însemna ratarea obiectivului de clasament (locurile 1-4).

După 8 ani în care a încheiat competiţia internă mereu pe podium, formaţia sălăjeană şi-a obişnuit fanii cu medalii, dar cum evoluţiile din acest sezon au fost de cele mai multe ori sub aşteptări i-au îndepărtat pe suporteri de tribunele Sălii Sporturilor “Gheorghe Tadici” şi chiar şi la derby-uri prin sală bate mai mult vântul decât să vezi picior de suporter zălăuan. Toate acestea se întâmplă dintr-o singură cauză: AMATORISMUL care a apărut la echipă în ultimele două sezoane, iar dacă mă întreabă cineva pe mine personal, aş răspunde că este vorba de un blestem care s-a aşternut peste echipă după episodul Bosnia.

Nimeni nu a uitat ruşinea suferită atunci şi chiar şi cel mai înfocat suporter a fost dezamăgit. O parte dintre suporteri şi o parte dintre reprezentanţii presei au cerut socoteala factorilor de decizie, dar cei din conducerea clubului au pus batista pe ţambal, în timp ce primarul Ionel Ciunt a promis că o să spună ce s-a întâmplat dupa încheierea campionatului.

Dumnezeu nu i-a pedepsit imediat pe cei care au făcut pact cu diavolul şi i-a dus spre prima treaptă a podiumului la finalul sezonului astfel că ei s-au crezut mai presus decât Dumnezeu şi au uitat de promisiunile făcute într-una din şedinţele de consiliu local. Au uitat, dar au uitat că noi oamenii de rând nu uităm şi vrem să aflăm adevărul. Vrem să îl aflăm mai devreme sau mai târziu, iar acum în al 12-lea ceas, în Săptămâna Mare, adevărul ar putea fi spus pentru a fi iertată greşeala imensă făcută atunci faţă de jucătorii care au intrat pe teren, faţă de jucătorii care au fost lăsaţi pe banca de rezerve şi faţă de suporterii care au susţinut şi susţin încă echipa.

Ionel Ciunt, dacă eşti om cu frică de Dumnezeu ieşi în faţă şi spune-ne adevărul. Ieşi în faţă şi respectă-ţi promisiunea făcută în faţa consilierilor locali şi reprezentanţilor presei locale. Ieşi şi spune-ne care a fost raportul şi măsurile luate la echipă după acel episod urât pentru imaginea sportului din Sălaj.

Spune-ţi adevărul acum când nu este prea târziu, nu de alta, dar tare mi-e teama că Dumnezeu o să vă pedepsească şi echipa nu o să termine sezonul în obiectiv, iar daca se va întâmpla acest lucru decizia corectă pe care ar trebui să o ia Consiliul Local va fi de a stopa finanţarea echipei din sezonul următor aşa cum s-a procedat şi în cazul echipei de fotbal. Ceea ce spun e corect, nu? Sau nu este corect şi doar fotbalul trebuia desfiinţat? Eu întreb iar primarul Ionel Ciunt trebuie să răspundă, asta în cazul în care este un om cu frica de Dumnezeu şi este cu adevărat alesul tuturor zălăuanilor nu numai al celor care l-au votat.

loading...
loading...
Loading...
1 Comment

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Editorial