Connect with us

FOTBAL

Răzvan Burleanu: “Îmi doresc ca şi la Zalău să putem construi un teren sintetic”


În baza unui proiect între Federaţia Română de Fotbal şi autoritatea locală ar urma să se construiască terenul sintetic


În vara anului 2016, Răzvan Burleanu a mai făcut o vizită în Zalău, unde a discutat cu autorităţile locale despre posibilitatea construirii unui teren sintetic de dimensiuni mari în oraşul de sub Meseş. În baza unui proiect între FRF şi autoritatea locală ar urma să se construiască acel teren sintetic, la care Federaţia Română de Fotbal ar subvenţiona investiţia, în timp ce primăria trebuie doar să pună la dispoziţie terenul necesar amenajării bazei sportive.

Acest proiect se derulează la nivel naţional, însă la Zalău mare lucru nu s-a reuşit până acum, dar preşedintele FRF speră ca în anii următori şi în oraşul de sub Meseş să se înceapă o astfel de construcţie.

“Anul trecut, Federaţia Română de Fotbal, a reuşit să creeze un fond de investiţii de 2 milioane de euro. Este pentru prima dată când FRF reuşeşte să iniţieze un astfel de proiect, obiectivul fiind ca în urma acestui proiect să putem creea infrastructură. În vreo 5 luni într-un an, indiferent dacă eşti la Bucureşti, la Zalău sau la Constanţa, nu prea poţi folosi terenurile de fotbal şi ca să punem o oarecare presiune pe autorităţile locale, am realizat acest proiect pentru construirea unor terenuri sinetice. În momentul de faţă, proiectul nu merge aşa de bine cum ne aşteptam, în sensul în care să putem să unim cât mai mult autorităţile locale, dar în acelaşi timp, în următoarele săptămâni vom inaugural cel puţin două terenuri. Când este vorba de asociere între o unitate sportivă cum este FRF şi o autoritate locală, mai ales că nu ai avut un precedent, este foarte greu să găseşti un cadru legal. Mai mult, pe noi ne interesează ca membri afiliaţi să poată folosi această infrastructură. Îmi doresc ca la Zalău să puntem face o astfel de investiţie. Bani avem până la final de 2018, dar inclusiv în 2019 când intrăm în noul ciclu financiar la nivel de FRF, la fel vom avea aceeaşi posibilitate. Dacă la Zalău nu vom construi în 2018, cu siguranţă există oportunitate şi în anii care urmează”, ne-a informat preşedintele FRF.

 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in FOTBAL