Connect with us

ATLETISM

Răzvan Pop a debutat în noul an – în SUA, cu un rezultat bun


Sălăjeanul a obţinut cea mai bună clasare românească în cadrul celei mai populare curse de alergare a primăverii din cunoscutul oraş american – Chicago

Una din cele mai populare curse de alergări din Chicago, capitala statului Illinois, este cursa de 5 mile (8 km) ce poartă numele Bank of America Shamrock Shuffle.

La startul ediţiei din acest an s-au aliniat la startul cursei peste 20 de mii de oameni, amatori şi profesionişti, iar printre ei s-au regăsit şi câţiva sălăjeni.

Cea mai bună clasare românească la  ediţia din acest an a aparţinut zălăuanului Răzvan Pop.

Legitimat în anii junioratului la Liceul cu Program Sportiv “Avram Iancu” din Zalău, atletul a părăsit plaiurile natale urmând cursurile Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport din Cluj-Napoca, iar de câţiva ani se află în Statele Unite ale Americii, iar duminică s-a aflat printre competitorii cursei de 8 km.

Pe o vreme destul de rece şi pe un vânt destul de tăios, Răzvan a alergat în cursă alături de un alt tricolor, Constantin Ifrim, un alt alergător de performanţă din România, iar la finalul întrecerii s-au clasat pe locurile 65 şi 66 cu o performanţă de 25 de minute şi o secundă.

Următorul român în topul competiţiei de la Chicago a fost subsemnatul, Virgil Monel Sabou, locul 265, urmat de Adrian Oros (locul 694), Ioan Guşet (locul 756) şi Ioana Guşet (locul 3.485).      

loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in ATLETISM