Connect with us

FOTBAL

Dacă va deveni preşedinte FRF, Ionuţ Lupescu vrea să elimine meciurile de baraj pentru Liga a III-a!


În cadrul întâlnirii de marţi de la AJF Sălaj, fostul director tehnic de la UEFA a vorbit şi despre fotbalul din ligile inferioare şi a spus că va încerca să acorde o atenţie sportivă nivelului din Liga a III-a. Dacă va ajunge la şefia FRF, Lupescu vrea să mărească Seriile din Liga a III-a, să reducă costurile participantelor, dar şi distanţele lungi pe care le aveau de parcurs echipele


Marţi după-amiază, Ionuţ Lupescu şi Florin Răducioiu s-au aflat într-un judeţ care nu are nici măcar o echipă de fotbal în ligile superioare. Acest lucru i-a pus pe gânduri şi pe cei doi mari fotbalişti pe care i-a avut România, astfel că Ionuţ Lupescu a dezvăluit în cadrul întâlnirii, că în cazul în care va deveni preşedinte va elimina meciurile de baraj pentru promovarea în Liga a III-a.

“Kaiserul” vrea să pună accent pe fotbalul din ligile inferioare şi are în plan să reducă substanţial costurile echipelor din Liga a III-a, să facă mai multe serii, pentru ca formaţiile participante în acest eşalon să nu fie nevoite să parcurgă distanţe mari.

“În anii 90, Divizia B avea trei Serii, iar Divizia C chiar 12 Serii. Totuşi au crescut mulţi fotbalişti, de calitate, în aceea perioadă şi trebuie să regândim această structură. În discuţiile pe care le-am avut, toţi mi-au spus că vor să eliminăm barajele de la Liga a III-a, să facem mai multe serii.Echipa care promovează în primul an să o scutim de taxe la FRF şi să le plătească la AJF. Automat ajuţi echipa respectivă care va plăti taxe mai mici în primul an, dar şi AJF, care mai rămâne cu un venit. Trebuie să facem o încadrare corectă a ceea ce înseamnă distanţele, pentru că foarte multe formaţii s-au retras din cauza transportului. Dacă asta e marea problemă mi se pare neacceptabil să nu o rezolvi”, a spus Lupescu, care a ţinut să remarce că preşedintele AJF Sălaj – Daniel Sabou – este un specialist la nivel de copii şi juniori, rezultatele obţinute de CS Viitorul Zalău fiind cunoscute şi de către fostul internaţional.

“Asociaţiile Judeţene de Fotbal sunt baza unde creştem tinerele talente”

Fostul director tehnic de la UEFA consideră că şi Asociaţiile Judeţene de Fotbal au un rol esenţial în dezvoltarea fotbalului, iar dacă va ajunge preşedinte va încerca să pună mai mult accent pe acest segmen. “România este văzută ca şi o ţară fotbalistică cu un talent potenţial uriaş. Totul începe din ligile judeţene, iar Asociaţiile Judeţene sunt baza unde creştem tinerele talente, vorbim de fotbalişti, dar şi arbitri. Ne plângem că nu vin copii la fotbal, dar nici nu creem un cadru ca să-i atragem. Trebuie să dăm drumul la proiecte pentru dezvoltare, chiar şi pentru fotbalul judeţean”, a încheiat Ionuţ Lupescu.

Florin Răducioiu, impresionat de ziarul Sportul Sălăjean!

În vizita pe care au făcut-o la sediul AJF Sălaj, cei doi foşti componenţi ai “generaţiei de aur” au remarcat că în Sălaj există şi un ziar de sport care promovează în mod special fotbalul din ligile judeţene sau cele naţionale. Ambii au avut ocazia să răsfoiască săptămânalul de sport, iar Florin Răducioiu chiar a rămas impresionat de Sportul Sălăjean, iar la fotografiile de la final a fost “lipit” de publicaţia noastră.

Răducioiu şi-a adus aminte cu mare drag că a mai fost la Zalău cu echipa naţională de tineret a României, în anii ‘80 la un amical cu FC Armătura. În acea perioadă şi fotbalul de sub Meseş era la alt nivel, iar Armătura era o forţă în Divizia B.

Vizita a continuat la Consiliul Judeţean Sălaj şi la CS Atletic Zalău

După discuţiile de la AJF Sălaj, cei doi foşti internaţionali au făcut o viziă la Consiliul Judeţean Sălaj unde s-au întâlnit cu preşedintele Tiberiu Marc, iar mai apoi au plecat la sediul CS Atletic Zalău, club afiliat la Federaţia Română de Fotbal, cu drept de vot la alegerile din 18 aprilie.

“Am fost onoraţi să-i avem alături de noi pe Ionuţ Lupescu şi Florin Răducioiu, cu care am discutat problemele de la copii şi juniori. Şi ei au apreciat munca pe care o depunem la acest nivel”, a spus antrenorul Claudiu Cornaci. La întâlnire au mai fost prezenţi antrenorii Claudiu Băican, Ioan Dragomir, Paul Unimătan, directorul sportiv Călin Puşcaş, dar şi finanţatorul Paul Hodiş.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in FOTBAL