Connect with us

FOTBAL

Ionuţ Lupescu: “Oamenii de afaceri trebuie atraşi spre fotbal”


Fostul director tehnic de la UEFA consideră că fotbalul românesc se confruntă cu două probleme majore în momentul de faţă, pe care le-a dezbătut şi în cadrul întâlnirii cu membrii afiliaţi din Sălaj 


La alegerile din 18 aprilie, Sălajul merge cu doi “votanţi”, preşedintele  AJF – Daniel Sabou şi reprezentatul de la CS Atletic Zalău. Ionuţ Lupescu speră să îi determine şi pe cei doi membri afiliaţi din Sălaj că merită să îl voteze, astfel că în vizita pe care a avut-o în Zalău a prezentat câteva aspecte din programul său. “Kaiserul” consideră că fotbalul românesc  se confruntă cu două probleme majore în momentul de faţă, pe care le-a dezbătut în cadrul întâlnirii de ieri.

“Aşa cum am discutat cu Daniel Sabou şi cu alţi colegi de ai lui sunt probleme cu care se confruntă fotbalul românesc pe fiecare segment, dar care se pot rezolva.Din punctul meu de vedere, sunt două probleme majore. În primul rând, să punem sportul ca prioritate în această ţară, aşa cum este sănătatea, securitatea sau armata. Trebuie să avem şi sport, iar acest lucru înseamnă să facem un plan strategic de dezvoltare. Nu doar fotbalul trebuie să înceapă un astfel de proiect, iar în acest sens am vorbit şi cu preşedintele COSR-ului. Vorbim despre probleme, despre Legea Educaţiei Fizice şi Sportului, despre infrastructură, despre fiscalitate şi taxe care să fie cuprinse după modelul cum am văzut în Vestul Europei. Cu aceste lucruri venim în faţa legiuitorilor, să le prezentăm planul strategic, ceea ce nu cred că a făcut nimeni în 30 de ani. Este foarte important ca legea să permită autorităţilor locale să investească în sport. A doua problemă majoră ar fi de a atrage oameni de afaceri spre fotbal. Am discutat cu mai multă lume în acest sens, există un proiect pentru 2018, dar oamenii sunt reticenţi. I-am întrebat la ce nivel este piaţa şi mi-au spus că la nivelul anilor 2008, 2009, când eu am semnat poate unul dintre cele mai mari contracte de sponsorizare, cu o firmă de bere din România. Deci, se poate, dar oamenii vor două lucruri clare: credibilitate şi programe fezabile”, a declarat Ionuţ Lupescu, în cadrul întâlnirii de marţi de la Zalău.

 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in FOTBAL