Connect with us

DIVIZIA A2

Volei Club Zalău, pentru al doilea an la rând la turneul semifinal


Formaţia zălăuană şi-a asigurat calificare în faza următoare a campionatului după ce a câştigat şi meciul din deplasare cu ProVolei Arad, astfel că pentru al doilea an la rând va avea ocazia să joace la turneul celor mai pune patru echipe din Seria Vest  


Încă după meciul tur, Volei Club Zalău a luat o opţiune serioasă pentru calificarea în faza următoare a campionatului, dar pentru a nu depinde de jocul decisiv, gruparea de sub Meseş trebuia să câştige şi la Arad.

De data aceasta, formaţia zălăuană a avut un meci mai greu, având în vedere că arădenii şi-au jucat ultima şansă. Primul set a aparţinut vizitatorilor, care au avut avantaj în permanenţă şi şi-au adjudecat setul la nouă puncte diferenţă.

Actul secund a aparţinut gazdelor care s-au impus cu 25 – 20 şi au sperat din nou la victorie.  Volei Club Zalău a fost însă mai exactă în momentele cheie, iar în setul trei s-a impus la patru puncte diferenţă. Cel mai disputat a fost setul patru, în care ProVolei Arad era cât pe ce să trimită partida în decisiv. Arădenii au condus cu 23 – 20 şi 24 – 22, dar în cele din urmă, gruparea condusă de Gabriel Terheş a făcut 25 – 27 şi a câştigat cu 3 – 1 la fel ca şi în tur.

Cu două victorii în primele două meciuri, Volei Club Zalău reuşeşte o performanţă importantă şi pentru al doilea an la rând se califică la turneul semifinal al Seriei Vest. “Am avut un meci mai greu la Arad, iar adversarii s-au mobilizat, dar până la urmă am gestionat bine acest meci pe care l-am câştigat. A fost foarte importantă această victorie, fiindcă dacă ajungeam la meciul decisiv se putea întâmpla orice. Pentru noi este o realizare faptul că am ajuns din nou la turneul semifinal, mai ales că în acest an am jucat cu trei, chiar patru juniori în echipă. Nu avem un obiectiv anume la turneul semifinal, dar vom juca cu cele mai bun echipe din campionat şi sperăm să facem o figură frumoasă. Pe această cale ţin să le mulţumesc autorităţilor judeţene, partenerilor şi sponsorilor pentru sprijinul acordat. Fără doar şi poate au pus şi ei umărul la această performanţă”, a spus conducătorul Gabriel Terheş.

La turneul semifinal s-a mai calificat CSS CNE Lapi Dej, care a câştigat cu 3 – 2 meciul retur cu CSU Braşov. Cum Ştiinţa Bacău şi CSM Câmpia Turzii s-au clasat pe primele două locuri, cele două formaţii avea asigurată direct calificarea în faza următoare a competiţiei. Turneul semifinal al Seriei Vest va avea loc în perioada 13 – 15 aprilie, iar locaţia urmează să fie aleasă în 20 martie, când la sediul FRV va avea loc licitaţia. Anul trecut, turneul din Seria Vest a avut loc la Zalău, dar şi în acest an, conducătorul Gabriel Terheş ia în calcul ca întrecere să poată avea loc la poalele Meseşului.


ProVolei Arad – Volei Club Zalău 1 – 3 (-16, 20, -21, -25)

Volei Club Zalău 2015: Ovidiu Teuşan (cpt.), Dan Silvăşan, Ionuţ Silaghi, Ovidiu Man, Raul Remeş, Ciprian Pop şi Ciprian Buta – libero. Au mai evoluat: Tudor Lazăr, Mihai Bujor şi Gabriel Terheş


 

loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in DIVIZIA A2