Connect with us

Ştiri din Sălaj

Bonificații de până la 10% pentru zălăuanii care plătesc impozitele la Primărie până la 31 martie. Firmele pot plăti acum și cu CARDUL


Astfel, persoanele fizice care achită impozitul pe clădiri, impozitul pe teren și impozitul pe mijloacele de transport pentru anul 2018 până la finalul lunii martie beneficiază de o reducere de 10%. Totodată, persoanele juridice care vor plăti impozitele până la 31 martie primesc o bonificație de 5%. Ca noutate, agenții economici își pot plăti acum impozitele și cu CARDUL, fără niciun comision

Primăria Municipiului Zalău reaminteşte contribuabililor persoane fizice şi juridice că 31 Martie 2018 este primul termen scadent pentru plata impozitelor şi taxelor locale aferente primului semestru al anului 2018.

În condițiile în care impozitul pe clădiri, impozitul pe teren și  impozitul pe mijloacele de transport, datorate pentru întregul an 2018 de către contribuabilii persoane fizice și juridice, este achitat până la data de 31.03.2018, contribuabilii persoane fizice beneficiază de o bonificație de 10%, iar contribuabilii persoane juridice de o bonificație de 5% din valoarea acestor impozite.

Atragem atenția că în cazul contribuabililor care nu efectuează plata la termen a obligațiilor fiscale, începând cu ziua imediat următoare se vor calcula, conform prevederilor legale, majorări de întârziere în cuantum de 1% pe lună și fracțiune de lună, până la data stingerii sumei datorate, inclusiv.

Pentru a evita plata majorărilor de întârziere, Primăria Municipiului Zalău recomandă atât persoanelor fizice, cât și celor juridice să achite la termen impozitele și taxele datorate bugetului local al Municipiului Zalău.

Menționăm că plata impozitelor şi taxelor locale se poate efectua în numerar și/sau prin intermediul cardului bancar la ghişeele din cadrul  Primăriei Municipiului Zalau, în numerar la ghiseele CEC BANK SA,  prin virament bancar în conturile Municipiului Zalău afișate pe site-ul www.zalausj.ro secțiunea Taxe și impozite locale, precum și electronic, cu cardul, prin intermediul paginii web  www.ghiseul.ro pentru persoane fizice.

Ca noutate, Primăria Municipiului Zalău anunță că a implementat, începând cu anul 2017, soluția informatică pentru plata cu cardul prin intermediul paginii web www.zalausj.ro/Secțiunea plătește online cu cardul, pentru persoanele juridice care doresc să utilizeze această metodă de plată, cu precizarea că pentru orice plată efectuată de către aceștia nu se percepe nici un comision agentului economic.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Ştiri din Sălaj