Connect with us

Ştiri din Sălaj

Primăria Zalău, acuzată pentru plăţi uriaşe în contractul de deszăpezire!?


Autorităţile locale din municipiu sunt acuzate public de reprezentanţii USR pentru faptul că au semnat înţelegeri cu firma care în această iarnă au prestat servicii de deszăpezire în Zalău. Într-un comunicat trimis pe adresa redacţiei Ştiri din Sălaj, se arată că – spre exemplu – la Zalău acest serviciu a fost mai scump de aproape trei ori decât în Oradea!?

Încet-încet, primăvara îşi croieşte drumul în anul 2018, astfel că şi în Sălaj ninsoarea a cam trecut, la fel şi frigul, iar primele raze ale soarelui de Martie şi-au făcut apariţia.

Altfel spus, iarna şi-a derulat deja ultimele clipe, moment în care cei de la USR au făcut o analiză a plăţilor în ce priveşte serviciile de deszăpezire din toată ţara.

Calculele au adus în faţă un aspect cel puţin curios: în municipiul Zalău, serviciile de deszăpezire realizată de cei de la CITADIN au fost unele dintre cele mai scumpe din România.

Spre exemplu, dacă la vecinii din Oradea metrul pătrat de deszăpezit a costat 0.3 lei, în Zalău acelaşi serviciu a fost taxat cu preţul de 0.9 lei/mp, adică aproape triplu!

Aşadar, dacă drumurile din mica urbe de la poalele Meseşului au fost curăţite de firma Primăriei pentru suma de aproximativ 650.000 lei, în Oradea contractul cu firma mixtă româno-germană care a prestat serviciile de deszăpezire s-a ridicat la suma de doar 1.2 milioane de lei.

Altfel spus, mai puţin de dublu, în condiţiile în care suprafața din contract cu reşedinţa de judeţ din Bihor este de cinci ori mai mare!


“Am văzut cum s-a făcut deszăpezirea în Zalău. Am semnalat și noi și mass-media. Acum să vedem cât a plătit Primăria Zalău pentru acest serviciu care, pe o parte dintre voi, locuitorii orașului, vă nemulțumește.

Zalău: 0,8 RON/metru pătrat
Oradea: 0,3 RON/metru pătrat…
Giurgiu: 0,2 RON/ metru pătrat

În Oradea valoarea contractului plătit este de 1.200.000 RON, iar în Zalău de 650.304 RON. Are Oradea doar o suprafața dublă față de Zalău, așa cum arată sumele plătite? Nu, suprafața în contractul de deszăpezire, este pentru Oradea de 5 ori mai mare față de Zalău! Și totuși Oradea a plătit doar dublu pe o suprafață de 5 ori mai mare! Are legătură oare cu faptul că în Oradea deszăpezirea, și nu numai, se face cu o firma mixtă româno-germană, iar în Zalău cu firma Primăriei?

Ultima realizare, de exemplu, a firmei RER Ecologic Service Oradea: monitorizarea curățeniei străzilor și a spațiilor verzi 24 de ore din 24. Cum? Prin împărțirea orașului în patru sectoare și fiecare sfert de urbe este acum în responsabilitatea unor controlori, care au sarcina să se asigure că se face curățenie.

Pe străzile orașului vor patrula zilnic noile mașini de intervenție ale operatorului. Cu acestea, controlorii firmei orădene vor verifica, zi și noapte, daca se face curățenie sau nu.

Poate cei din Primăria Zalău iau exemplu de la un oraș care este considerat cel mai curat din România. În același clasament al curățeniei, Zalăul este la distanță mare.

Alte orașe cu preţuri mai mici ca în Zalău: Bacău, Constanța, Giurgiu, Tulcea etc”.

   Președinte USR Sălaj, Gabriela Carmen OLAR


loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Ştiri din Sălaj