Connect with us

CUPELE EUROPENE

Paula Vişan, convocată în premieră la naţionala României pentru două meciuri oficiale


“Portăriţa” de la gruparea de sub Meseş face parte din lotul României pentru cele două meciuri cu Rusia, din preliminariile Campionatului European. Tot de la HC Zalău a mai fost convocată pentru această acţiune şi Ana Maria Dragut, cea care a fost nelipsită de la lot în ultimul an 


Competiţiile interne şi cele europene urmează să intre într-o pauză de două săptămâni, începând de miercurea viitoare, având în vedere că urmează o acţiune oficială a naţionalei de handbal feminin.

România urmează să susţină “dubla” cu Rusia din preliminariile Campionatului European, iar pentru aceste două jocuri, selecţionerul Ambros Marin a convocat şi două jucătoare de la HC Zalău. Dacă Ana Maria Dragut a fost nelipsită de la lot în ultimul an,  fiind convocată şi acum, pentru Paula Vişan convocarea reprezintă o premieră. Ea a mai făcut parte doar din lotul lărgit al României înaintea Campionatului Mondial de anul trecut, însă nu a avut ocazia să se pregătească cu echipa naţională.  Şi pentru această acţiune, selecţionerii au făcut un lot lărgit, în care au fost incluse şi două handbaliste de la echipa lui Tadici, pivotul Raluca Irimia şi interul Larisa Tamaş.

România se va reuni pe 15 martie, la Bucureşti, urmând să susţină meciul tur în Rusia, la Togliatti, pe 21 martie, în timp ce returul va avea loc pe 25 martie, la Cluj-Napoca.

După primele două etape din grupă, România şi Rusia se află la egalitate de puncte (4 puncte), urmate de Austria (2 puncte) şi Portugalia fără niciun punct.

Primele două clasate din cele şapte grupe preliminare şi o echipă de pe locul 3 cu cea mai bună linie de clasament se vor califica la turneul final al Campionatului European, programat în Franţa, între 29 noiembrie – 16 decembrie 2018.

Pe lângă cele două meciuri cu Rusia, România mai are de juca în aceste preliminarii cu Austria şi Portugalia.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in CUPELE EUROPENE