Connect with us

Editorial

EDITORIAL. E bine sau nu e bine?

După modelul marilor oraşe, noua conducere a primăriei îşi doreşte înfiinţarea unui nou club. Iniţiativa este una salutară, dar trebuie bine gândită şi nu făcută pe repede înainte. Nu ştiu exact care o sa fie într-un final secţiile pe care clubul doreşte să le păstorească, dar înainte de a porni la drum trebuie avute în vedere mai multe lucruri.

În primul rând, aşa cum am mai spus-o de atâtea şi atâtea ori clubul ar trebui să se ocupe de destinele performerilor născuţi în Zalău sau în Sălaj şi poate, pe la câte o secţie sau alta adus un sportiv valoros din ţară care să tragă după el secţia şi ceilalţi sportivi.

În al doilea rând clubul trebuie să aibă secţii cu tradiţie în Sălaj pentru a duce mai departe ştafeta celor care au obţinut mari performanţe. Mergând mai departe trebuie avut grijă cine se vor ocupa de destinele secţiilor clubului, iar aici mă refer la antrenori şi instructorii.

Mai mult, un club cum se spune că se doreşte a se înfiinţa are nevoie de doctor şi preparatori fizici, iar toate acestea implică costuri. Sigur, este uşor să spui facem un club sportiv cu un număr de “x” sau “y” secţii, dar înainte de asta trebuie văzut ce costuri implică acest club şi de unde se poate asigura bugetul unui astfel de club.

Mergând mai departe ar trebuie văzut care sporturi au adus performanţe notabile judeţului nostru şi orientat a ne îndrepta atenţia mai mult spre acele ramuri sportive. Dacă noul club o să prindă contur nu ar trebui să se neglijeze tenisul de masă. Îmi amintesc cum am redactat în urmă cu câţiva ani o ştire legată de promovarea echipei masculine de tenis în Superligă pentru ca mai apoi din lipsă de fonduri aceasta să rămâna pe drumuri aşa cum s-a întâmplat cu FC Armătura Zalău sau mai nou cu FC Zalău.

Este salutară intenţia dar aceasta nu trebuie făcută pe genunchi şi în priba. Stau şi mă întreb cu cine s-au consultat cei care au pornit acesta iniţiativă. Sunt mulţi oameni de sport care pot fi consultaţi, iar la Direcţia pentru Sport şi Tineret Sălaj au fost sau încă sunt cel puţin doi oameni extrem de pricepuţi, Mircea Sumurducan şi Ionel Lăpuşan, oameni care ştiu exact ramurile de sport unde sălăjenii au performat de-a lungul timpului.

Acum că ne place, că nu ne place, mai mult ca sigur noul club sportiv o să prindă fiinţă mai repede sau mai târziu, iar acest lucru consider că este unul benefic, dar în condiţiile în care totul se va face transparent. Eu am însă o teamă, iar această teamă este că această transparenţă nu o să existe aşa cum nu a existat şi nu există de mai bine de un an de zile “lumină după episodul Bosnia”.

loading...
loading...
Loading...
1 Comment

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Editorial