Connect with us

ATLETISM

Dublă balcanică de AUR și un nou record național pentru Robert Parge!Sprinterul “minune” al Romaniei a facut spectacol la Istanbul si a cucerit doua titluri balcanice im ,ai putin de trei  ore. Dupa ce s-a impus fara emotii in cursa de 400 metri,Robert a trecut primul linia de sosire si in proba de stafeta 4 x 400 de metri, cursa in urma careia zalauanul nostru alaturi de ceilalti trei coechipieri ai sai: Cristian Radu, Alexandru Matei Branzea si Zeno Moraru au stabilit un nou recotrd al Romaniei la categoria de varsta tineret (sub 23 de ani)


„Atakoy Arena” din Istanbul a gazduit sambata cea de-a 23-a editie a Campionatelor Balcanice de atletism rezervate seniorilor pe teren acoperit.

La startul intrecerilor s-au aliniat si 30 de sportivi din Romania, iar printre ei s-a aflat si zalauanul Robert Parge, unul din cele mai bune produse ale atletismului salajean din toate timpurile.

Spre satisfactia iiubitorilor de atletism din judetul nostru, Robert a fost unul din cei mai buni sportivi ai delegatiei noastre, el reusind sa se incunune de doua ori campion balcanic. In jurul orei locale 18, Robert a facut senzatie si a trecut primul linia de sosire dupa 47 de secunde si 28 de sutimi in fata mult mai titratului Yavuz Can, un sprinter care are un record personatl de (46″20.) fata de (47″02) cat are zalauanul nostru.

La mai putin de trei ore distanta, Robert a reusit sa faca o cursa excelenta si in cadrul stafetei de 4 x 400 de metri, cursa la finalul careia a trecut primul linia de sosire si a reusit  impreuna cu colegi sai sa stabileasca un nou record al Romaniei in cadrul acestei probe la categoria de varsta tineret.

Din pacate pentru atletul lansat in sportul de performanta de Clubul Sportiv Scolar Zalau, club care a dat Romaniei mai multi atleti valorosi dintre care ii amintim pe Gheorghe Guset, Nelian Ianchis, Cristina Iloc Casandra, Olimpia Pop, Vasile Ardelean sau Alin Haiduc, in cadrul competitiei de la Istanbul nu a reusit sa-si indeplineasca baremul de parrticipare la Campionatul Mondial de Sala si astfel isi incheie sezonul inaintea intrecerii mondiale, dar ramane cu satisfactia ca nu a pierdut nicio cursa in 2018 in cadrl probei de 400 de metri.

Mai multe detalii si  declaratia a sportivului acordata ziarului Sportul Salajean puteti afla din editia tiparita de Miercuri, 21 Februarie.

loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in ATLETISM