Connect with us

Sporturi

Pompierii sălăjeni, apreciați de Canadieni pentru profesionismul dat în intervenţia de la incendiul la sonda de gaz din Moftinu Mare!Timp de aproape trei săptămâni, un echipaj de la ISU Sălaj, alături de pompieri din alte cinci județe și specialişti din Canada, a avut o acțiune complexă prin care incendiul de la rezervoarele uriaşe de gaz din localitatea din județul Satu Mare au fost stins. Pentru dărurirea și profesionalismul pompierilor din Sălaj, reprezentanții firmei nord-americană a trimis pe adresa instituții din Zalău  o scrisoare de mulţumire

Pe finalul anului trecut, pompierii sălăjeni au fost implicați într-o acțiune complexă la sonda de gaz din localitatea Moftinu Mare (jud. Satu Mare), acolo unde a izbucnit un incendiu de proporții, care nu a putut fi stins zile la rând.

Atunci, zeci de pompieri din şase judeţe au fost trimişi la Moftinu Mare, alături de specialişti din Canada, ca să pregătească intervenţia de stingere a incendiului. Între aceştia s-a aflat şi o grupare operativă formată din 60 de cadre și patru mijloace de intervenţie de la unitatea din Sălaj.

Mai multe rezervoare uriaşe au fost aduse în zonă tocmai din Capitală, iar militarii au realizat un sistem de alimentare cu apă pe o distanţă de peste 3 kilometri.

După o intervenţie ce a durat 20 de zile, incendiul de la rezervoarele uriaşe de gaz a fost stins.

La câteva săptămâni de la acea mică catastrofă, a venit şi recunoştinţa. Astfel, în semn de respect pentru profesionalismul pompierilor sălăjeni dovedit în cazul intervenţiei de la Moftinu Mare, reprezentanţii firmei canadiene cu care au conlucrat au transmis o scrisoare de mulţumire!

Nord-americanii spun că incidentul a fost unul dintre cele mai serioase care pot apărea în domeniul companiilor de petrol şi gaz, iar maniera în care echipa sălăjeană a acţionat pentru soluţionarea incidentul apărut a fost cu adevărat impresionantă.

În scrisoarea de mulţumire, se arată că echipamentul pus la dispoziţie de ISU Sălaj, dar şi pregătirea şi personalul cu care s-a participat, au fost extrem de impresionante şi că fără contribuţia lor nu s-ar fi putut conferi siguranţa necesară echipei de intervenţie venită din Canada!


Scrisoarea de mulţumire venită din Canada pe adresa ISU Sălaj

„Doresc să vă adresez pe această cale mulțumiri pentru ajutorul oferit companiei Serinus Energy în perioada nefericită a intervenţiei la sonda de gaz, incident pe care compania noastră l-a experimentat în ultimele săptămâni din decembrie 2017 şi în prima parte a lunii ianuarie 2018. Echipamentul pus la dispoziţie de către dvs., pregătirea şi personalul cu care aţi participat au fost extrem de impresionante şi fără contribuţia dvs. nu s-ar fi putut conferi siguranţa necesară echipei noastre de intervenţie. Perioada în care s-a intervenit la sondă a fost una extrem de tensionată atât pentru conducerea companiei noastre, cât şi pentru membrii echipei de intervenţie, iar ajutorul oferit de dvs. a fost substanţial pentru companie din perspectiva recâştigării controlului asupra sondei de gaz într-o scurtă perioadă de timp. Incidentul a fost unul dintre cele mai serioase care pot apărea în domeniul companiilor de petrol şi gaz, iar maniera în care echipa noastră a acţionat pentru a soluţiona incidentul apărut a fost cu adevărat impresionantă. Acest efort al echipei noastre nu ar fi fost încununat de succes fără suportul echipei dvs. Vă mulţumim din nou pentru ajutorul oferit companiei Serinus în această perioadă dificilă şi rămânem recunoscători pentru asistenţa acordată”.

Jeffrey AULD, preşedinte şi director executiv


loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in Sporturi